מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' ג'יעאן(עציר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' ג'יעאן(עציר)

תאריך פרסום : 22/08/2011 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום תל אביב - יפו
30681-08-11
22/08/2011
בפני השופט:
יעל הניג

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
אבי ג'יעאן (עציר)
החלטה,החלטה

החלטה

המשיב מואשם באיומים על שוטר. לטענתו של המשיב, השוטר תקף אותו במהלך חקירתו בתיק אחר. בעקבות החלטת בית משפט התקיימה חקירה במח"ש, והאיומים מיוחסים למשיב כאשר נחקר על תלונתו על ידי חוקרת מח"ש.

המשיב אמר, לפי הנטען, שהיה מוצא דרך להתנקם בשוטר גם פיזית ושינקום בו.

מהודעת המשיב בעניין זה מיום 2.8.2011 עמ' 2 ש' 43 מצוטט מפי המשיב "אני חולם עליו כל לילה. אני שונא אותו. אני מחפש דרך חוקית לפגוע בו. החוקרת לא פירשנה את מה שאמרתי נכון, אין לי את הכוח שאני אלך איתו פיזית. אני לא מחפש את שי פיזית."

המבקשת לא הגישה כתב אישום נגד המשיב בעת ביצוע העבירה המיוחס לו (כזכור לפני שוטרת ובידיעת המשטרה) ואף לא הגישה כתב אישום ב-2.8.2011, אלא הגישה את כתב האישום שלפניי ביום 18.8.2011.

במועד זה כבר עמד המשיב להשתחרר ממעצר – שהפך למאסר – במסגרת התיק האחר, ואזי הוגשו כתב האישום שלפניי ובקשה למעצר עד תום ההליכים.

מבחינה פורמאלית אני מוכנה להניח כי המשיב היה משוחרר ולו לרגע ממאסרו הקודם. יחד עם זאת מקובלת עליי טענת התביעה שלא הייתה משמעות מעשית להגשת כתב האישום והבקשה כל עוד ממילא היה המשיב נתון למגבלת חירות מקסימאלית של מאסר.

השאלה היא האם יש מקום לעצור את המשיב עד תום ההליכים, או להסתפק בחלופת מעצר.

הנחת המוצא שלי היא כי קיימות ראיות לכאורה לצורך הדיון היום, ודי באמור בעמ' בודד בתוך חקירת מח"ש המחוק בחלקו. המחיקה לא מובנת לי, ויתכן שיש בה כדי להציב את דברי המשיב בקונטקסט אחר. לעומת זאת דבריו בהודעתו מיום 2.8.2011 מבהירים שאין מדובר בכוונה ממשית לפגוע פיזית בשוטר, ההיפך מכך. מדובר ברגש של שנאה, וחיפוש דרך חוקית לעשות זאת.

בנסיבות אלו דומני שמדובר באיומים מן הרף הנמוך.

אינני מתעלמת מהצורך להגן על אנשי המשטרה ולמנוע מהם איומים שעשויים להרתיע אותם מביצוע עבודתם החשובה, אך בנסיבות הענין לא ניתן להעניש כבר כאן ועתה את המשיב על ידי הפעלת מעצר לא מידתי עד תום ההליכים.

על כן, וגם כאשר קיימת עילת מעצר, לצורך הדיון היום, יש מקום לשקול חלופה והרחקה מהשוטר.

ניתנה והודעה היום כ"ב אב תשע"א, 22/08/2011 במעמד הנוכחים.

יעל הניג, שופטת

החלטה

דומני בהתחשב ברף המסוכנות שאינו גבוה ויתכן שאף נמוך ממה שנצפה כרגע, שניתן להסתפק במעצר בית בפיקוח לסירוגין.

המשיב ישוחרר בתנאים הבאים:

1.ערבות עצמית וערבויות צד ג' של שתי הערבות לעיל, לרבות תנאי פיקוח, על סך 10,000 ₪ כל אחת.

2.המשיב ישהה במעצר בית מלא בשלב זה, ברח' עמרני 16 ראש העין, בפיקוח לסירוגין של שתי הערבות.

3.נאסר על המשיב ליצור קשר ישיר או עקיף עם השוטר שי בוצר, ועם כל אחד מעדי התביעה המפורטים בכתב האישום.

4.בהעדר ערבויות ייעצר ויובא בפני שופט תורן ב-24.8.2011 בשעה 09:30.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ