ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
15130-06-11
15/12/2013
|
בפני השופט:
קרן כהן
|
- נגד - |
התובע:
1. מועדון כדורסל הבקעה 2. קומ ספורט בע"מ
|
הנתבע:
הירשוביץ חנן
|
|
החלטה
לפניי בקשת המבקשים (הנתבעים) לפי פקודת ביזיון בית המשפט.
המבקשים הגישו את הבקשה מן הטעם שהמשיב (התובע) לא גילה מסמכים ספציפיים בהתאם להחלטת הדין מיום 22.5.2013, שניתנה על ידי כב' השופטת מיכל לויט (להלן: ההחלטה).
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה להלן החלטתי.
ההליך בו נקטו המבקשים אינו ההליך המתאים בנסיבות אלה. הסעד המתאים במקרה בו צד מפר צו גילוי מסמכים הוא הגשת בקשה למחיקת כתבי טענות בהתאם לתקנה 46(ד) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התנ"ב-1991. מסיבה זו דין הבקשה לפי פקודת ביזיון - להידחות.
עם זאת, משהמשיב טרם פעל בהתאם להחלטה בנוגע לגילוי מסמכים ספציפיים, הרי שיש מקום להורות לו לבצעה אף אם המבקשים פעלו בהליך שאינו מתאים.
לעניין טענות המשיב (סעיפים 22 – 36 לתגובה) כי המסמכים שהתבקשו אינם רלוונטיים להליך וכי יש בגילויים כדי לפגוע בפרטיותם של צדדים שלישיים, אציין כי דינה להדחות, וזאת אף תתקבל טענתו לפיה ההחלטה ניתנה מבלי לקבל תגובתו. שכן, ההחלטה ניתנה עוד ביום 22.5.2013 ולכן ככל שהמשיב סבר שההחלטה שגויה או שהתקבלה שלא כדין בהיעדר תגובה מצידו, היה עליו להגיש בקשה לביטול ההחלטה בתוך 30 יום ממועד קבלתה ולא להעלות טענות אלה בשלב זה של ההליך. משלא הוגשה בקשה לביטול ההחלטה במועד ואף לא בקשת רשות ערעור על ההחלטה, הרי שמדובר בהחלטה חלוטה ועל המשיב לבצעה.
לעניין טענת המשיב לפיה המסמכים אינם ברשותו, אציין כי היה על המשיב לתמוך טענות אלה בתצהיר כדין ולהתייחס לכל מסמך בנפרד, לפרט מתי יצא המסמך מרשותו ומה עלה בגורלו.
בנסיבות אלה, אני מורה כדלקמן:
המשיב יפעל בהתאם להחלטת כב' השופטת לויט מיום 22.5.2013 ויגלה את המסמכים הספציפיים שהתבקשו (דרישה לגילוי מסמכים מיום 19.3.2013).
ככל שמסמך מהמסמכים שפורטו בדרישה לגילוי מסמכים אינו מצוי ברשות המשיב, יפרט במסגגרת התצהיר מתי יצא המסמך מרשותו ומה עלה בגורלו. תצהיר גילוי המסמכים יועבר לידי המבקשים עד ליום 31.12.2013.
המבקשים יגישו תצהירי עדות ראשית מטעמם עד ליום 10.2.2014.
התצהירים יוגשו הן בעותק לסריקה והן בעותק כרוך (עם סימון הנספחים) לצורך העלאה ללשכה.
סוף דבר – הבקשה לפי פקודת ביזיון, נדחית.
הצדדים יפעלו בהתאם לאמור בסעיף 3 לעיל.
הוצאות הבקשה יובאו בחשבון בסיום ההליך.
התיק יובא לעיוני ביום 11.2.2014.
המזכירות תעקוב אחר קבלת העותק הכרוך במועד האמור.
ניתנה היום, י"ב טבת תשע"ד, (15 דצמבר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.