חמד נ' י.ו'.י עבודות חשמל ותקשורת בע"מ
|
ת"ט בית משפט השלום חדרה |
50217-01-14
23.5.2014 |
|
בפני : שמעון רומי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: י.ו.י עבודות חשמל ותקשורת בע"מ ח.פ. 514717727 |
: עומר חמד |
| החלטה | |
החלטה
החלטתו של רשם ההוצאה לפועל מיום 22/01/2014 קבעה, כי ההתנגדות הוגשה באיחור, עמה גם בקשה להארכת מועד, וכי המועד האחרון להגשת ההתנגדות, בלא להיזקק לארכה, חל ביום 25/12/2013.
בקשת המבקשת נסמכת בתצהירו של מר אבו ליל וגיה, המצהיר כי הוא הבעלים של החייבת. המצהיר מציין, כי לראשונה נודע לו על תיק ההוצל"פ, עת צילם את תיק ההוצל"פ [לא מוצהר מתי היה זה – ש.ר.], וכי בשונה מן המוצהר ע"י שליח הזוכה, מעולם לא נמסרה לו אזהרה לחייבת. ביחס להגנת החייבת, מוצהר כי אין היא חייבת דבר לזוכה, כי אם היפוכו של דבר, תוך פירוט עובדות ההתקשרות שהייתה בין הצדדים, התשלומים ששולמו במסגרתה, והסבר לנטען.
מענה המשיב נסמך בתצהיר המוסר מיום 27/11/13, בו מוצהר, כי ב-25/11/13, נמסרה ע"י שליח המשיב אזהרה לחייבת, באמצעות מנהלה, המצהיר מטעמה. הלה סירב לחתום ע"פ המוצהר.
מטעמים השמורים עמו, מר אבו ליל לא מצא לנכון, לפרט בבקשתו, כיצד נודע לו, כי יש בנמצא תיק ההוצל"פ, ולמה דווקא ביום 19/01/14 ניגש ללשכת ההוצל"פ לצילום תיק ההוצל"פ.
תשובת המבקשת (מיום 05/05/14) מציינת, כי "להנחת דעתו" של ב"כ המשיב, נודע למנהל החייבת אודות תיק ההוצל"פ לאחר הטלת עיקולים ומיד כשנודע, סר אל לשכת ההוצל"פ וצילם התיק.
[אף בזו הפעם, לא מצאתי מתי היה כל שאת – ש.ר.]
המבקשת שבה ועותרת לחקירת המוסר.
לאחר עיון ובחינת מכלול הכתבים, דומה כי לא ניתן לקבוע, שאין למבקשת ולו הגנה לכאורה מפני התביעה.
עם זאת, הנטל לסתור את חזקת המסירה העולה מהחלטת רשם ההוצל"פ, היה ועודו רובץ לשכם החייבת.
החייבת אינה יכולה כלל להרים נטל זה, מעת שנמנעה הן בבקשתה והן בתשובתה למענה המשיב, מלנקוב במועד ידיעתה הראשונה.
אשר על כן, סבורני כי יש להאריך המועד (בשל המצאה של הגנה לכאורה) אך לא בשל טענות וטיעונים אחרים.
זאת ייעשה, בכפוף להפקדת עירבון בן 30,000.00₪ בתיק ההוצל"פ נשוא ההתנגדות, בתוך 30 ימים.
יופקד העירבון, יבוטלו כל הליכי ההוצל"פ הנקוטים שם, ויצוין עיכוב הליכים מאותה עת ואילך.
לא יופקד - תיראה הבקשה להארכת מועד כנדחית.
בכל מקרה, ע"פ בקשת צד מעוניין שיצרף סימוכין נאותים, תינתן החלטה נוספת, לרבות בסוגיית הוצאות המשפט ומיהות הנושא בהן.
ניתנה היום, כ"ג אייר תשע"ד, 23 מאי 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|