נגיד ואח' נ' יפרח ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
6009-11-13
2.9.2018
בפני השופט:
חיים טובי

- נגד -
המבקשים:
1. ורדה נגיד
2. חיים נגיד

עו"ד א. ירון ; עו"ד א. בלמס
המשיבים:
1. אבי יפרח
2. אלדור דינה
3. הראל נעמה
4. ברור יעל
5. רינת צפריר אפריים
6. גיתאי עמוס
7. גיתאי רבקה

עו"ד ציון דמרי ואח' (בשם משיב 1)
פסק דין

 

זוהי תובענה למתן פסק דין המצהיר כי המבקשים זכאים לכך שצו רישום הבית המשותף יתוקן – באופן שדירת הגג שבבעלותם, שהורחבה ופוצלה לשלוש יחידות דיור על פי היתר בנייה כדין, תירשם בלשכת רישום המקרקעין כשלוש יחידות נפרדות.

 

מבוא ורקע עובדתי

1.עסקינן בבניין הבנוי על חלקה 20 בגוש 7448 (מקודם חלקה 40 בגוש 6932) והמצוי ברחוב רש"י 37, תל אביב – אשר נרשם בפנקס הבתים המשותפים, בשִלהי שנת 1991, כבית משותף (להלן: "הבניין" או "הבית").

הבית מתנהל על פי תקנון מוסכם, שנחתם ביום 21/11/91 ואושר לרישום ביום 11/12/91 (להלן: "התקנון המוסכם" או "התקנון").

 

2. הבניין, כך על פי צו רישום הבית המשותף (להלן: "צו הרישום"), הינו בן 3 קומות (כולל קומת קרקע) הכולל 7 יחידות דיור: 3 יחידות דיור בקומת הקרקע ושתי יחידות דיור בכל אחת מהקומות הנוספות (השנייה והשלישית).

יוער, כי על פי ההיתר משנת 1934-35 (על פיו הוקם הבניין) הותרה בנייה של 6 דירות בלבד, 2 יחידות דיור בכל קומה – כך שאחת מהדירות בקומת הקרקע פוצלה לשתי דירות, ללא היתר (להלן: "היתר הבנייה המקורי").

 

3.המבקשים, הינם הבעלים הרשומים, למן שנת 1993, של דירה ששטחה 86 מ"ר המצוייה בקומה השלישית בבניין, הידועה כחלקת משנה 20/6 (להלן: "דירת המבקשים"), לה הוצמד הגג שמעליה בשטח של 65 מ"ר (להלן: "הגג המוצמד" או "שטח הגג").

 

4.המשיב, אבי יפרח (להלן: "המשיב") הינו הבעלים הרשום, למן שנת 1993, של דירה בקומת הקרקע ששטחה 29 מ"ר, לה הוצמד שטח קרקע של 113 מ"ר (להלן: "שטח החצר"), וכן בבעלותו מחצית (במושאע) מהזכויות בדירה, בחלקת משנה 20/3, ששטחה 93 מ"ר – לה הוצמד שטח קרקע של 28 מ"ר. הדירה הנוספת בקומת הקרקע, בשטח 71 מ"ר (תת חלקה 20/2), רשומה על שמה של המשיבה הפורמאלית 3, הגברת אלדור דינה (להלן: "אלדור"), שהינה גם בעלת מחצית מהזכויות בדירה 20/3.

 

5.המשיבים הפורמאליים 2-6 הינם הבעלים של יתר הדירות בבית, כאשר ה"ה עמוס ורבקה גיתאי (להלן: "גיתאי"), רשומים כבעלי דירה בקומה השלישית בבניין, ששטחה 107 מ"ר (תת חלקה 20/7), לה הוצמד שטח גג של 77 מ"ר (להלן: "דירת גיתאי").

 

6.בשנת 1995 ניתן למבקשים היתר לבניית שתי קומות חלקיות על הגג הצמוד לדירתם (קומות 4 + 5) וחדר יציאה לגג ליחידת דיור אחת (להלן: "דירת הדופלקס"). ביום 13/7/08 הוצא היתר למבקשים להוסיף יחידת דיור נוספת, באמצעות פיצול דירת הדופלקס לשתי יחידות נפרדות (להלן: "היתר 2008").

יצויין, כי אף ה"ה גיתאי קיבלו היתר בשנת 1996, לבניית 2 קומות על הגג הצמוד לדירתם, כשהן מחוברות במדרגות פנימיות לדירה (להלן: "הטריפלקס"), וביום 13/6/00 ניתן לגיתאי היתר לתוספת יחידת דיור, באמצעות הפרדת דירת הטריפלקס מדירתם, שבקומה השלישית.

נמצא, כי למן השלמת הבנייה על פי היתר 2008, צו הרישום איננו משקף עוד את המצב הקיים – שכן למן המועד האמור, הבית הינו בן 5 קומות, המכיל 10 יחידות דיור.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>