חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין וגזר דין בתיק תת"ע 2109-02-12

תאריך פרסום : 29/08/2012 | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
2109-02-12
29/07/2012
בפני השופט:
טל אוסטפלד נאוי

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד פרידמן
הנתבע:
רחל זכריה הלוי
הכרעת דין וגזר דין

לנאשמת ניתנה הודעת תשלום קנס לפיה נהגה ברכב ובעת שהיה בתנועה השתמשה בטלפון הנייד שלא באמצעות דיבורית, בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.

מטעם התביעה העידו עת/1 אלי כהן אשר ערך את הודעת תשלום הקנס (ת/1) ואושרי שלום (עת/2) אשר ערך מזכר (ת/2).

שני עדי התביעה העידו כי הבחינו בנאשמת נוסעת בנסיעה איטית ומחזיקה בטלפון הנייד בידה השמאלית צמוד לאוזנה השמאלית.

הנאשמת אשר בחרה להעיד הודתה בעצם, בביצוע העבירה והעידה "יכול להיות שהייתה בפקק וטיפה התקדמתי, שהם דפקו לי בחלון הייתי בעצירה מוחלטת" (עמ' 4 לפר' ש' 6).

הנאשמת בעצם זעמה על דברי עד התביעה אשר טען באותו היום כי לה עבירות תנועה רבות בעוד שלטענתה מלבד דוח אחד היא נקייה מעבירות תנועה.

הנאשמת העידה כי פנתה לבית המשפט אך ורק בגלל "שקר" זה של עד התביעה.

הנני מוצאת אמון מלא בגרסת התביעה, זאת ועוד הודיית הנאשמת בביצוע העבירה.

לפיכך אני מוצאת את הנאשמת אשמה בעבירה המיוחסת לה ומרשיעה אותה בהתאם.

<#5#>

ניתנה והודעה היום י' אב תשע"ב, 29/07/2012 במעמד הנוכחים.

טל אוסטפלד נאוי, שופטת

גזר דין

הנאשמת הורשעה לאחר שמיעת ראיות בביצוע עבירה של שימוש בטלפון בעת שהרכב היה בתנועה, בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.

ב"כ המאשימה עותרת להשית על הנאשמת עונש קנס מעל גובה הקנס המקורי וזאת כאשר היא מציינת כי העונש ההולם הינו בין אלף שקלים ל 1500 ש"ח.

ב"כ המאשימה הציגה בפני גיליון הרשעות של הנאשמת, כאשר היא נוהגת משנת 80 ולחובתה 2 הרשעות.

הנאשמת מבקשת מבית המשפט להתחשב, היא מציינת כי אין עברה מכביד ומצבה הכלכלי אינו מאפשר לה לשלם את הקנס המקורי.

הנאשמת לא הציגה בפני בית המשפט כל מסמך המאמת את מצבה הכלכלי.

משבחרה הנאשמת לבוא בפתחי בית המשפט ולהישפט אין בית המשפט כבול לעונש הקנס המקורי (ראה ע"פ ת"א 152/82 דן נ' מ"י).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ