ת"א
בית משפט השלום רמלה
|
34750-02-10
31/12/2010
|
בפני השופט:
עדנה יוסף-קוזין
|
- נגד - |
התובע:
רחל גפן ע"י עו"ד אלי ימיני
|
הנתבע:
1. עיריית מודיעין 2. איילון חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1.עניינה של התביעה נשוא החלטה זו נזקי גוף לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש]. בכתב התביעה נטען כי ביום 18.06.08 התובעת נפלה ברחוב כתוצאה מכך שנתקלה בשקע במדרכה וכתוצאה מהנפילה נחבלה. (סעיף 6 לכתב התביעה).
2.לכתב התביעה צורף מסמך מאת ד"ר אורי גבעון, מומחה לכירורגיה אורטופדית, מיום 30.01.10 (להלן: "המסמך" ו"המומחה רפואי"). כותרת המסמך "תעודה רפואית". במסמך נאמר כי המומחה הרפואי בדק את התובעת, מפורטים בו דברי התובעת אשר אותם מסרה למומחה הרפואי והמומחה מאזכר מסמכים רפואיים שנמסרו לו. לאחר זאת מפורטות במסמך תלונות התובעת והבדיקות. לצד הכותרת "דיון" נאמר: "התובעת נחבלה בברך ימין ונגרם לה שבר בפיקה שטופל שמרנית. כיום היא סובלת מכאבים פטלו-פמורליים בברך ימין שנגרמו להערכתי כתוצאה מהשבר. קיימת היום הגבלה בפעילותה כתוצאה מהשבר. אני מעריך את נכותה בהתבסס על תקנות המוסד לביטוח לאומי עקב כאבים פטלו-פמורליים בברך ימין לפי סעיף מותאם 35(1)ב המקנה נכות בגובה 10%."
3.הנתבעות הגישו בקשה להורות על הוצאת המסמך מתיק בית המשפט ולחלופין להכריז כי המסמך אינו מהווה חוות דעת רפואית.
4.הנתבעות טוענות כי המסמך אינו מהווה חוות דעת וכי הוא נערך בניגוד לדרישות פקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971 (להלן: "פקודת הראיות"). עוד טוענות הנתבעות כי על אף שהמסמך מוכתר במילים "תעודה רפואית", הוא איננו מהווה לא תעודה רפואית וגם לא חוות דעת רפואית על פי פקודת הראיות. כן טוענות הנתבעות כי קביעת נכות יכולה להיערך אך ורק בחוות דעת רפואית ולא באמצעות תעודה רפואית.
5.התובעת טענה כי המסמך הוא תעודה רפואית אשר נערכה בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 (להלן: "תקנות סדר הדין"), ולפי סעיף 24 לפקודת הראיות. לטענת התובעת, המסמך שצורף הוא תעודת רופא העומדת בפרוצדורה המתוארת בסעיף 24 לפקודת הראיות ולכן נסללה בפני התובעת הדרך לטעון טענות בענייני רפואה. עוד טוענת התובעת כי המונח "חוות דעת" כולל בתוכו הן תעודה רפואית והן חוות דעת רפואית.
דיון
6.הוראות הדין הנוגעות למחלוקת מצויות בתקנות סדר הדין האזרחי ופקודת הראיות.
7.בתקנה 127 לתקנות סדר הדין אשר כותרתה "חוות דעת רפואית", נאמר:
"רצה בעל דין להוכיח ענין שברפואה לביסוס טענה מטענותיו, יצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה, לפי הענין, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971 (להלן - חוות דעת); אולם רשאי בית המשפט או הרשם לפטור בעל דין מצירוף חוות דעת מטעמים מיוחדים שיירשמו".
8.בסעיף 24 לפקודת הראיות שכותרתו "טפסים ותקנות", נאמר:
"(א) חוות דעת, תעודת רופא ותעודת עובד הציבור ייערכו לפי הטפסים הקבועים בתוספת הראשונה או בדומה להם ככל האפשר.
(ב) שר המשפטים רשאי, בתקנות, לקבוע דרך הגשתן של חוות דעת, תעודת רופא או תעודת עובד הציבור ולהביא שינויים בטפסיהן".
9.בתוספת הראשונה בפקודת הראיות, מובאים טפסי חוות דעת ותעודת רופא.
וזה טופס חוות דעת:
"חוות דעת של מומחה
שם המומחה
מענו ומקום עבודתו
אני החתום מטה נתבקשתי על ידי ______ לחוות דעתי המקצועית בשאלה המפורטת להלן שנתעוררה בבית המשפט בענין הנדון. אני נותן חוות דעתי זו במקום עדות בבית המשפט ואני מצהיר בזאת כי ידוע לי היטב, שלענין הוראות החוק הפלילי בדבר עדות שקר בשבועה בבית המשפט, דין חוות דעתי זו כשהיא חתומה על ידי כדין עדות בשבועה שנתתי בבית המשפט.
ואלה פרטי השכלתי