רע"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
42627-05-14
23/06/2014
|
בפני השופט:
רם וינוגרד
|
- נגד - |
התובע:
1. א. מטבחים ירושלים בע"מ 2. אבינועם אילוז
|
הנתבע:
שמרת הזורע (1999)
|
|
החלטה
בקשת רשות ערעור על החלטות בית משפט השלום בירושלים (כבוד השופטת ד' פיינשטיין) מיום 24.4.14 ומיום 29.4.14, בגדרם דחה את בקשות המבקש 2 כי התביעה כנגדו תימחק בהעדר עילה ואת בקשות המבקשים כי ייקבע שעל המשיבה לתקן את כתב תביעתה ולפרט את ההפרות הנטענות באופן שיאפשר למבקשים להתגונן כראוי. במסגרת הבקשה הוסיפו המבקשים וטענו כי מכל מקום לא היה על בית המשפט קמא להשית עליהם הוצאות במסגרת החלטתו מיום 29.4.14.
דין הבקשה להידחות ללא צורך במתן תשובה. החלטותיו של בית המשפט קמא מוצדקות לגופן, ואין כל עילה להתערב בהן. לא היה מקום למחיקת התביעה כנגד המבקש 2 שעה שהוא חתום על הסכם הפשרה שהופר על פי הטענה; כאשר הוא הבעלים היחיד של המבקשת 1; ושעה שנראה כי כתב התביעה מייחס לו את ביצוע ההפרות באמצעות המבקשת 2, ולמעשה כך עולה במפורש מסעיף 15 לכתב התביעה בו נטען כי "הנתבעים" ביצעו את ההפרות.
אשר לטענות בעניין העדר הפירוט – כתב התביעה ברור דיו, כפי שהבהיר זאת היטב בית המשפט קמא. אם סברו המבקשים שיש צורך בהבהרות נוספות, יכלו להגיש בקשה למתן פרטים נוספים, שעל פני הדברים חלף המועד להגשתה.
אם בכלל היה מקום להתערב בהחלטות בית המשפט קמא הרי שהתערבות מעין זו היתה מוצאת את מקומה רק בעניין שיעור ההוצאות הנמוך שהשית על המבקשים. בפרט כך הם פני הדברים על רקע הרושם של בית המשפט קמא, כפי שעולה מפרוטוקול הדיון, לפיו מונעים המבקשים מהרצון לעכב את התקדמות ההליכים.
הבקשה למתן רשות ערעור נדחית. דומה שהיה מקום לחייב את המבקשים בהוצאות לאוצר המדינה בנסיבות העניין. לא אעשה כן ולו מהטעם הפרוצדורלי שעמדתם לעניין זה לא התבקשה.
המזכירות תשלח העתק מההחלטה לצדדים ותחזיר את הערבון לידי המפקיד.
ניתנה היום, כ"ה סיוון תשע"ד, 23 יוני 2014, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת