אבירם נ' כוכב צור בע"מ
|
ת"ט בית משפט השלום ירושלים |
43663-04-12
30.4.2012 |
|
בפני : סיגל אלבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: כוכב צור בע"מ |
: יצחק אבירם |
| החלטה | |
החלטה
בפני התנגדות לביצוע תובענה שטר שהגישו המבקשים.
המשיב הגיש לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל שיק אשר נמשך על ידי המבקשת 1.
בתצהיר התומך בהתנגדות, אשר ניתן על ידי המבקש 2, מנהל המבקשת 1, טוענים המבקשים כי מעולם לא קיבלו תמורה בגין השיק שהוגש לביצוע.
המבקשים טוענים כי שיק זה נמסר למר עוזי זקן, אשר היה שותף עסקי של המבקשים, למשמורת בלבד. על-פי ההסכם בינם לבין מר עוזי זקן התחייב האחרון להשיב לידיהם את השיק . לטענתם, מר עוזי זקן ביצע נכיון שיקים ללא הרשאתם ובניגוד למוסכם ביניהם.
המבקשים מוסיפים וטוענים כי המשיב פעל בחוסר תום לב שכן המשיב עוסק ב"נכיון שיקים" והוא לא טרח לברר את מהות השיק ומי נתן אותו.
הואיל וטענות המבקשים עשויות להקנות להם הגנה לכאורה בפני התביעה, והואיל ואין פוסלים בשלב זה טענה רק בגין סוגיות הכרוכות בהוכחתה, אני מורה על קבלת ההתנגדות.
לנוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר, ועל הצדדים לנהוג בהתאם להוראת תקנה 214ב' 1 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקנות").
התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו-214ח לתקנות, בתוך 30 יום, וכן יפרע את הפרשי האגרה אותם עליו לפרוע על-פי דין.
הנתבעים ימציאו לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה בהתאם לתקנות 214ג ו-214ח לתקנות, בתוך 30 יום מיום קבלת מסמכי התובע כאמור.
היה והתובע לא יגיש את המסמכים ולא יפרע את הפרשי האגרה בחלוף פרק הזמן שנקצב כאמור תמחק תביעתו.
ניתנה היום, ח' אייר תשע"ב, 30 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|