אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> נאלץ להרוס את ביתו בשל בטון פגום: הספקית תפצה ב-364 אלף שקל

נאלץ להרוס את ביתו בשל בטון פגום: הספקית תפצה ב-364 אלף שקל

מאת: עו"ד מרדכי וסרטייל | תאריך פרסום : 06/10/2014 12:15:00 | גרסת הדפסה

chelle, morguefile.com

בתביעה שהגיש נגד ספקית הבטון, טען התובע שהריסת הבית בשל הפגמים בטיב הבטון הביאה לדחיית חתונתו עם בחירת ליבו בשנתיים. חברת הבטון, שסיפקה את חומר הגלם הפגום, נמצאת בפירוק ולכן חברת הביטוח "כלל" היא שחויבה לשלם לתובע את הפיצוי הגבוה.

משסיים לבנות את ביתו, התברר לבעלים שהבטון שסיפקה לו "בטון השלום" (חברה שכיום מצויה בהליכי פירוק) היה פגום וחלש בהרבה מהתקן ואין מנוס מלהרוס את המבנה. משכך, הוא הגיש תביעה בבימ"ש השלום בעכו נגד הספקית וחברת הביטוח שלה – "כלל".

לכתבות נוספות בנושא:

לטענתו, בדיקות מעבדה ובדיקת מכון התקנים העלו כי חוזק הבטון שסופק לו נופל ב-77% מהנדרש. לדבריו, בניית הבית הייתה תנאי למימוש אירוסיו לבחירת ליבו, כמקובל במגזר הערבי אליו הוא משתייך. העובדה שנאלץ להרוס את הבית ולבנות מחדש הביאה לכך שחתונתו נדחתה בשנתיים. התובע דרש מביהמ"ש לחייב את הספקית לפצות אותו על הפרת החוזה, עלויות ההריסה והבנייה מחדש ועל עוגמת הנפש שנגרמו לו בשל דחיית החתונה.

הנתבעות טענו שהריסת המבנה הייתה מיותרת והתובע יכול היה להסתפק בביצוע תיקונים וחיזוקים, שעלותם פחותה. לטענתן, היה על התובע לבדוק את טיב הבטון לפני שבנה את הבית ובכל מקרה – לדבריה – התובע ידע על הליקוי בבטון עוד לפני שהסתיימה הבנייה אך בחר להמשיך בה.

הנתבעות שלחו הודעת צד שלישי למהנדס הקונסטרוקציה, וטענו כי זה התרשל בתפקידו כשלא נכח בשטח בעת יציקת הבטון, כשלא דאג לבדיקת הבטון ולעצירת הבנייה בזמן. המהנדס השיב שבדיקת התאמת החומרים אינה מתפקידו.

ביהמ"ש מינה מומחית מטעמו, שקבעה כי לאור האיכות הירודה של הבטון, לא היה טעם בביצוע תיקונים וחיזוקים, והפתרון הבטוח היחיד היה הריסת המבנה ובנייתו מחדש

זיהוי מוקדם היה מונע

השופטת שושנה פיינסוד-כהן קבעה, שזיהוי מוקדם היה מונע את הנזק שאירע, אך התובע לא היה מוכרח לעשות זאת וגם לא המהנדס.

השופטת קבעה, שחברת הבטון לא הציגה כל ראייה לכך שהבטון שיצא ממפעלה היה תקין ומשכך – לא הוכיחה שאינה אחראית לפגם באיכותו. משלא הוכחה רשלנותו של המהנדס או התובע עצמו, כאמור, הרי שעל הנתבעות לשאת באחריות הבלעדית לנזק שאירע.

בסופו של דבר ולאור העובדה שחברת הבטון מצויה בהליכי פירוק, השופטת חייבה את "כלל" לפצות את התובע בכ-364 אלף שקלים על עלויות הריסת המבנה, בנייתו ועוגמת הנפש שנגרמה לו. "כלל" חויבה גם בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 70 אלף שקל לתובע ו-35 אלף שקל למהנדס, שהודעת הצד השלישי נגדו נדחתה.

 

למדריך "המקצוענים": מה צריך לבדוק כדי להימנע מתיקונים יקרים בעתיד?

 

* עו"ד מרדכי וסרטייל עוסק בדיני נזיקין וליקויי בנייה.

**הכותב לא ייצג בתיק.

***המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ