חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פקודת החסינויות וזכויות-היתר של האומות המאוחדות, 1947

פקודת החסינויות וזכויות-היתר של האומות המאוחדות, 1947 1
פקודה הבאה להתקין מתן חסינויות וזכויות-יתר מסויימות לאומות המאוחדות ותכליות הקשורות לכך
1. שם קצר
הפקודה הזאת תיקרא פקודת החסינויות וזכויות-היתר של האומות המאוחדות, 1947.
2. כוחו של שר החוץ להעניק חסינויות וזכויות-יתר וכשרים מסויימים לאומות המאוחדות
שר החוץ רשאי, בצו -
(א) להתקין כי יהיו לאומות המאוחדות, כדי אותה מידה שתפורט בצו החסינויות וזכויות-היתר הרשומות בחלק א' של התוספת לפקודה הזאת, וכן יהיו להן הכשרים המשפטיים של גוף מאוגד;
(ב) להעניק לפקידי האומות המאוחדות, כדי אותו מספר כפי שיפורט בצו, ושהם פקידים בעלי אותן משרות גבוהות באומות המאוחדות כפי שיפורט בצו, ולאותם בני אדם המועסקים בשליחויות מטעם האומות המאוחדות, כפי שיפורט כן, ולכל אדם שהוא נציגה של ממשלה חברה לאסיפה הכללית או לכל מועצה או ארגון אחר של האומות המאוחדות, כדי אותה מידה, כפי שיפורט כן, את החסינויות וזכויות-היתר הרשומות בחלק ב' של התוספת לפקודה הזאת;
(ג) להעניק לאותם סוגים אחרים של פקידים ומשרתים של האומות המאוחדות, כפי שיפורט בצו, כדי אותה מידה שתפורט כן, את החסינויות וזכויות-היתר הרשומות בחלק ג' של התוספת לפקודה הזאת, ולחלק ד' של התוספת לפקודה הזאת תהיה נפקות, כדי להושיט לחברי-העובדים של נציגי הממשלות שהן חברות של, ולמשפחות הפקידים של, האומות המאוחדות, כל החסינויות וזכויות-יתר שהוענקו לנציגים או לפקידים לפי פיסקה (ב) של הסעיף הזה, פרט לאותה מידה שבה תוצא מן הכלל פעולתו של חלק ד' האמור, בצו, המעניק את החסינויות וזכויות-היתר.
3. כוחו של שר החוץ להעניק חסינויות וזכויות-יתר לכשרים לבית המשפט הבין-לאומי
שר החוץ רשאי להעניק, בצו, לשופטים ולרשמים של בית-המשפט הבינלאומי שהוקם לפי מגילת האומות המאוחדות, ולמתדיינים באותו בית-משפט ומורשיהם, יועציהם המשפטיים ועורכי-הדין שלהם, אותן חסינויות, זכויות-יתר והקלות, שתהיינה דרושות כדי לתת נפקות לכל החלטה של האסיפה הכללית של האומות המאוחדות או לכל אמנה שאותה אישרה.
4. יש לפרסם רשימות-בני האדם בעלי זכויות יתר
(1) מקום שהוענקו חסינויות וזכויות-יתר לבני-אדם כל-שהם, בצו שניתן לפי סעיף 2 או סעיף 3 של הפקודה הזאת, המזכיר הראשי:
(א) יערוך רשימה של בני-האדם הזכאים בחסינויות וזכויות-יתר שהוענקו לפי פיסקה (ב) של סעיף 2, ויהיה רשאי לערוך רשימה של בני-האדם הזכאים בחסינויות וזכויות יתר שהוענקו לפי פיסקה (ג) של סעיף 2 או לפי סעיף 3;
(ב) יגרום לכך כי כל רשימה שנערכה לפי הסעיף-הקטן הזה תפורסם ברשומות;
(ג) כל אימת שאדם כל-שהוא חדל מהיות זכאי בחסינויות ובזכויות-יתר שאליהם מתייחסת כל רשימה כזאת, או שמתחיל אדם להיות זכאי בהן, יתקן את הרשימה ויגרום לכך כי הודעה על התיקון או, אם הוא חושב לראוי, רשימה מתוקנת, תפורסם כאמור לעיל.
(2) כל רשימה או הודעה שפורסמה לפי סעיף-קטן (1) של הסעיף הזה תציין את התאריך שממנו ואילך תהיה או היתה נפקות לרשימה או לתיקון; והעובדה שאדם כל שהוא כלול או הוכלל או שאינו כלול או שלא הוכלל בזמן כל-שהוא בין בני-האדם הזכאים בחסינויות ובזכויות-היתר הנדונות, אפשר להוכיחה הוכחה חותכת, אם נתפרסמה כן רשימה של בני-האדם ההם, ע"י הראיית רשומות הכוללות את הרשימה או, הכל לפי הענין, את הרשימה האחרונה שהיתה לה נפקות לפני התאריך ההוא, יחד עם רשומות (אם ישנן כאלה) הכוללות את הודעות התיקונים שלהם היתה נפקות לפני הזמן ההוא, ומתוך שיוראה כי שמו של האדם ההוא הנהו, או היה בזמן ההוא, כלול ברשימה, או שאינו, או שלא היה בזמן ההוא, כלול בה.
5. נוהג הדדי
שום דבר בהוראות הקודמות של הפקודה הזאת לא יפורש כאילו הוא שולל מאת שר החוץ את הזכות למאן מלהעניק חסינויות או זכויות-יתר לנתיניה או לנציגיה של כל מעצמה, או לקחתן חזרה מהם, משום שהמעצמה חדלה מלהעניק חסינויות או זכויות-יתר מתאימות לאזרחים או לנציגים ישראליים.
ה ת ו ס פ ת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

חזרה לתוצאות חיפוש >>