תקנות מחלות בעלי-חיים (יבוא בשר), תשל"ד-1974

תקנות מחלות בעלי-חיים (יבוא בשר), תשל"ד-1974 1
בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לפקודת מחלות בעלי-חיים, 1945, ולפי כל חוק שבסמכותי, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות (תיקון: תשל"ז, תשנ"ג, תשנ"ה)
בתקנות אלה -
"בית מטבחיים" - בית מטבחיים במדינת חוץ לרבות מפעל לפירוק, קירור, או אחסון של בשר או קרביים;
"בעל חיים" - בהמות ועופות כמשמעותם בתוספת הראשונה לפקודה;
"בשר" - בשר או חלק אחר של בעל חיים (כמשמעותו בפקודה), לרבות מוצרי בשר, ולמעט קרביים, בשר מבושל בקופסאות, נקניק מבושל, תמציות בשר או תכשירי בשר המשמשים לצרכים רפואיים בלבד;
"קרביים" - מוח, לשון, לב, ריאה, כבד, טחול, כליה, קיבה, מעיים וזנב;
"היתר" - היתר בכתב לייבוא בשר או קרביים הניתן לפי תקנה 2;
"המנהל" - מנהל השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות או מי שהוא הסמיך לענין תקנות אלה, כולן או מקצתן;
"מדינת חוץ" - מדינה שהמנהל אישרה לצורך יבוא בשר או קרביים ממנה והמופיעה ברשימה שפרסם לפי תקנה 2(ה).
"נמל יבוא" - נמלי הים חיפה, אשדוד ואילת, נמל התעופה בן-גוריון, וכל נמל או אתר כניסה אחר שאישר המנהל לענין תקנות אלה.
2. אישור בית מטבחיים (תיקון: תשנ"ג, תשנ"ד, תשנ"ה)3
(א) בקשה לאישור בית מטבחיים תוגש למנהל, לפי טופס 1 שבתוספת, בחודשים נובמבר ודצמבר של השנה שקדמה לשנה שלגביה מבוקש האישור או בחודש מאי שבמהלכה.
(ב) מבקש אישור לבית מטבחיים ישלם למדינה, לפי דרישת המנהל, הוצאות שהוציאה לשם בדיקת בית המטבחיים.
(ג) מתן אישור, סירוב לתיתו, קביעת תנאים לנתינתו, משך תוקפו, התלייתו, שינויו או ביטולו מסורים לשיקול דעתו של המנהל.
(ד) אישור המנהל לבית מטבחיים יינתן לפי טופס 2 שבתוספת.
(ה) רשימת מדינות חוץ ורשימת בתי מטבחיים בהן שאישר המנהל תופקדנה לעיון הציבור בספריית המכון הווטרינרי בשירותים הווטרינריים בבית דגן.
(ו) משאישר המנהל בתי מטבחיים במדינת חוץ יהא כוחו יפה לגבי כל מבקש היתר.
2א. היתר (תיקון: תשנ"ג) התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לצפייה הורד קובץ לרכישה הזדהה

חזרה לתוצאות חיפוש >>