תקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות (כללי דיווח ללקוח על היערכות לפתרון בעיית באג 2000) (הוראת שעה), התשנ"ט-1999 - פסקדין

תקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות (כללי דיווח ללקוח על היערכות לפתרון בעיית באג 2000) (הוראת שעה), התשנ"ט-1999 1
בתוקף סמכותי לפי סעיפים 26(ד) ו-42 לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, לפי הצעות הרשות ובאישור ועדת הכספים של הכנסת אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"באג 2000" - תקלה או שיבוש בפעולת מחשב לרבות חומרה ותוכנה, בסיס נתונים או מערכת משובצת מחשב הקשורה בשימוש בתאריכים, לפני שנת 2000, במהלכה או אחריה;
"רבעון" - תקופה של שלושה חודשים המסתיימת ביום האחרון של החודש השלישי (הרבעון הראשון), השישי (הרבעון השני), התשיעי (הרבעון השלישי) והשניים עשר (הרבעון הרביעי), של כל שנה.
2. דיווח ללקוח (תיקון: תש"ס)
(א) חברה בעלת רשיון מנהל תיקים (להלן - חברה), תדווח ללקוחותיה על מצב היערכותה לפתרון בעיית באג 2000, ועל השלב שבו מצוי תהליך התאמת המערכות במסגרת היערכות כאמור (להלן - הדו"ח); הדו"ח ייערך לרבעון השני ולרבעון הרביעי של כל שנה, החל ברבעון הרביעי של שנת 1998 וכלה ברבעון הראשון של שנת 2000, על פי המתכונת הקבועה בתוספת ויומצא לכל אחד מלקוחותיה לא יאוחר משבעה ימים מתום הרבעון.
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א) ניתן לדווח לרבעון הרביעי של שנת 1998 עד יום י"ד בשבט התשנ"ט (31 בינואר 1999).
(ג) הדו"ח יאושר בידי מנכ"ל החברה, ובחברה אשר יש לה דירקטוריון גם בידי יושב ראש הדירקטוריון.
3. עותק לרשות
החברה תגיש לרשות עותק מהדו"חות כאמור, לא יאוחר משבעה ימים מתום הרבעון; הדו"ח הראשון יוגש לרשות לא יאוחר מיום י"ד בשבט התשנ"ט (31 בינואר 1999).
4. עונשין
(א) חברה שלא הגישה ללקוחותיה, כולם או חלקם, דו"ח במועד כאמור בתקנה 2, דינה מחצית הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן - חוק העונשין).
(ב) בעבירה נמשכת ייתוסף על הקנס הקבוע בתקנת משנה (א) קנס בגובה מחצית הקנס הקבוע בסעיף 61(ג) לחוק העונשין.
(ג) עבירה לפי תקנה זו אינה טעונה הוכחת מחשבה פלילית או רשלנות.
תוספת
(תקנה 2)
דו"ח על היערכות לפתרון בעיית באג 2000
1. ציין מהן מערכות המחשב המשמשות חברה מנהלת תיקי השקעות, הדורשות התאמה לצורך פתרון בעיית באג 2000: התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

חזרה לתוצאות חיפוש >>