תקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי מזון), התשס"א-2001
תקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי מזון), התשס"א-2001 1
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת לפי סעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"אצווה" - כמות של תוסף מזון שיוצרה ביום אחד או בתהליך ייצור אחד;
"המנהל" - מנהל שירות המזון הארצי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו לענין תקנות אלה;
"הספריה" - ספריית משרד הבריאות, רח' רבקה 29, ירושלים, טלפון 02-6725813;
"הרשימה" - רשימה של תוספי מזון המותרים בשימוש במזון, כמותם המרבית והוראות השימוש בהם, שערך מנהל שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, והמעודכנת מזמן לזמן, שהופקדה לעיון הציבור בשירות המזון הארצי, בלשכות המחוזיות של משרד הבריאות ובספריה;
"חומר טעם וריח" - חומר המוסף למזון והנועד להקנות לו טעם או ריח מסוימים, למעט חומרי המתקה, חומצות מאכל וחומר טעם מלוח שאינו מלח (נתרן כלורי);
"חומר מסייע ייצור" - חומר המוסף למזון למטרה טכנולוגית הנוגעת לזמן ייצור המזון בלבד, אשר שאריות שלו עלולות להימצא במזון, ושאינו מפורט ברשימה;
"ייצור" - לרבות אריזה;
"מטרה טכנולוגית" - מטרה הקשורה לייצור, עיבוד, הכנה, טיפול, אריזה, הובלה או אחסון של מזון, לרבות שיפור מראהו, ריחו, מרקמו, טעמו או צבעו;
"מספר E" - מספר הניתן לתוסף מזון בקהילה האירופית כמפורט ברשימה;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהכיר בה המנהל לענין תקנות אלה;
"ספר השיטות" - הספר Official Methods of the Association of Official Analytical Chemists מהדורה 1999, או מהדורה מעודכנת שלו, שהופקדה לעיון הציבור בספריה ובמעבדות לבריאות הציבור של משרד הבריאות בחיפה, תל אביב ובאר שבע;
"קובץ מפרטים של תוספי מזון" - Compendium of Food Additive Specifications של ועדת המומחים לתוספי מזון מטעם ארגון הבריאות העולמי וארגון המזון והחקלאות של האו"ם, רומא, 1992, או מהדורה מעודכנת יותר, שהופקדה לעיון הציבור בספריה, בשירות המזון הארצי ובלשכת הבריאות המחוזית בחיפה;
"קודקס הכימיקלים למזון" - Food Chemical Codex(F.C.C.) של האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב, משנת 1996 או מהדורה מעודכנת שלו, שהופקדה בספריה, בשירות המזון הארצי ובלשכת הבריאות המחוזית בחיפה;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"תוסף מזון" - חומר המוסף למזון למטרה טכנולוגית, שאינו נועד לצריכה כשלעצמו כמזון או כרכיב בו, ולמעט חומר מסייע ייצור, תוסף תזונה וחומר טעם וריח;
"תוסף תזונה" - כהגדרתו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי מזון), התשנ"ז-1997; התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת לפי סעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"אצווה" - כמות של תוסף מזון שיוצרה ביום אחד או בתהליך ייצור אחד;
"המנהל" - מנהל שירות המזון הארצי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו לענין תקנות אלה;
"הספריה" - ספריית משרד הבריאות, רח' רבקה 29, ירושלים, טלפון 02-6725813;
"הרשימה" - רשימה של תוספי מזון המותרים בשימוש במזון, כמותם המרבית והוראות השימוש בהם, שערך מנהל שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, והמעודכנת מזמן לזמן, שהופקדה לעיון הציבור בשירות המזון הארצי, בלשכות המחוזיות של משרד הבריאות ובספריה;
"חומר טעם וריח" - חומר המוסף למזון והנועד להקנות לו טעם או ריח מסוימים, למעט חומרי המתקה, חומצות מאכל וחומר טעם מלוח שאינו מלח (נתרן כלורי);
"חומר מסייע ייצור" - חומר המוסף למזון למטרה טכנולוגית הנוגעת לזמן ייצור המזון בלבד, אשר שאריות שלו עלולות להימצא במזון, ושאינו מפורט ברשימה;
"ייצור" - לרבות אריזה;
"מטרה טכנולוגית" - מטרה הקשורה לייצור, עיבוד, הכנה, טיפול, אריזה, הובלה או אחסון של מזון, לרבות שיפור מראהו, ריחו, מרקמו, טעמו או צבעו;
"מספר E" - מספר הניתן לתוסף מזון בקהילה האירופית כמפורט ברשימה;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהכיר בה המנהל לענין תקנות אלה;
"ספר השיטות" - הספר Official Methods of the Association of Official Analytical Chemists מהדורה 1999, או מהדורה מעודכנת שלו, שהופקדה לעיון הציבור בספריה ובמעבדות לבריאות הציבור של משרד הבריאות בחיפה, תל אביב ובאר שבע;
"קובץ מפרטים של תוספי מזון" - Compendium of Food Additive Specifications של ועדת המומחים לתוספי מזון מטעם ארגון הבריאות העולמי וארגון המזון והחקלאות של האו"ם, רומא, 1992, או מהדורה מעודכנת יותר, שהופקדה לעיון הציבור בספריה, בשירות המזון הארצי ובלשכת הבריאות המחוזית בחיפה;
"קודקס הכימיקלים למזון" - Food Chemical Codex(F.C.C.) של האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב, משנת 1996 או מהדורה מעודכנת שלו, שהופקדה בספריה, בשירות המזון הארצי ובלשכת הבריאות המחוזית בחיפה;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"תוסף מזון" - חומר המוסף למזון למטרה טכנולוגית, שאינו נועד לצריכה כשלעצמו כמזון או כרכיב בו, ולמעט חומר מסייע ייצור, תוסף תזונה וחומר טעם וריח;
"תוסף תזונה" - כהגדרתו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי מזון), התשנ"ז-1997; התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
חזרה לתוצאות חיפוש >>