חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תקנות בריאות הציבור (מזון) (בשר מעובד), התשנ"ג-1993

תקנות בריאות הציבור (מזון) (בשר מעובד), התשנ"ג-1993 1
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"בהמות" - כהגדרתן בתקנות מחלות בעלי חיים (שחיטת בהמות), התשכ"ד-1964;
"בשר" - שרירי שלד של עוף או בהמות, עם עצמות או בלעדיהן;
"בשר מעובד" - בשר שעבר תהליך טיפול של כיבוש, הזרקת מים, עיסוי או טבילה במים, ולמעט פירוק, אריזה או המלחה;
"המלחה" - השריית בשר במלח מאכל;
"מים" - מים או מים המכילים מלחים או תוספי מזון אחרים;
"עוף" - כהגדרתו בתקנות מחלות בעלי חיים (בתי שחיטה לעופות), התש"ך-1960;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה.
2. הגבלת עיבוד בשר
לא ייצר אדם בשר מעובד, לא יחסינו, לא ייבאו ולא ישווקו, אלא אם כן הבשר וסימונו מתאימים להוראות תקנות אלה.
3. הגבלת שיווק
לא ישווק אדם בשר מעובד אלא אם כן הוא ארוז באריזה לפני המכירה הקמעונית.
4. מים מוספים
(א) לא יוסיף אדם מים לבשר בשיעור העולה על 10% ממשקלו הכולל של הבשר.
(ב) בבשר מעובד היחס בין כמות המים לכמות החלבון לא יעלה על היחס המפורט להלן, לפי הענין:
(1) בשר בהמות - 1:4.6;
(2) בשר עוף - 1:4.1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לצפייה הורד קובץ לרכישה הזדהה

חזרה לתוצאות חיפוש >>