תקנות בריאות הציבור (מזון) (בדיקת דגים), התשמ"א-1981

תקנות בריאות הציבור (מזון) (בדיקת דגים), התשמ"א-1981 1
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון), 1935, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות (תיקון: תשנ"ד, תשנ"ו)4, 5
בתקנות אלה -
"המנהל 3 - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו בכתב לענין תקנות אלה, כולן או מקצתן;
"רופא וטרינרי" - רופא וטרינרי ממשלתי או רופא וטרינרי מקומי;
"רופא וטרינרי ממשלתי" - רופא וטרינרי של משרד הבריאות או רופא וטרינרי שהמנהל הסמיכו בכתב לענין תקנות אלה, כולן או מקצתן;
"רופא וטרינרי מקומי" - רופא וטרינרי של רשות מקומית;
"רשות מקומית" - עיריה או מועצה מקומית או איגוד ערים;
"מחסן קירור" - כמשמעותו בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים לייצור מזון), התשל"ב-1972;
"בעל דגים" - לרבות מי שדגים נמצאים ברשותו או בפיקוחו;
"דגים" - בעלי חיים החיים במים לרבות פירות ים ואשר בשרם או כל חלק אחר מגופם משמש למאכל אדם, בין שהם חיים ובין שאינם חיים, והם טריים, קפואים, מלוחים או מיובשים;
"ייצור" - כל פעולה להכנת מזון מדגים או שדגים נכללים בהרכב המזון, לרבות אריזתו ולמעט מזון כאמור שהוכן בידי אדם לצרכי עצמו ובני ביתו בלבד;
"יצרן" - אדם המבצע פעולות ייצור;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהמנהל אישר אותה לענין תקנות אלה;
"דגים מצוננים" - דגים שהטמפרטורה של בשרם בין (1 - צלזיוס לבין (5 + צלזיוס;
"דגים קפואים" - לרבות דגים מצוננים שהוקפאו;
"דגים חיים" - דגים חיים השטים במים;
"מען" - שם הישוב, שם הרחוב ומספר הבית.
"דג קפוא ארוז מראש" - דג קפוא שלם, עם או בלי ראש, או נתח דג כאמור, שנארז בידי יצרן טרם שיווקו; התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לצפייה הורד קובץ לרכישה הזדהה

חזרה לתוצאות חיפוש >>