חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צו הפעלת רכב (מנועים ודלק) (הפעלת רכב מנועי בבנזין), תשכ"א-1961 (תיקון: תשנ"ט)

צו הפעלת רכב (מנועים ודלק) (הפעלת רכב מנועי בבנזין), תשכ"א-1961 1 (תיקון: תשנ"ט)
בתוקף סמכותי לפי סעיפים 2, 3 ו-4 לחוק הפעלת רכב (מנועים ודלק), תשכ"א - 1960, ובהתייעצות עם שר התחבורה, אני מצווה לאמור:
1. הגדרות (תיקון: תשנ"ט, תשס"ב, תשס"ד2, תשס"ז, תשס"ט)
בצו זה -
"רכב מנועי" - למעט רכב בעל מנוע דיזל ולמעט רכב שציוד עבודה מורכב עליו באופן קבוע או שמבנהו מיועד לעשיית עבודה מיוחדת ואינו מיועד להובלת טובין;
"בנזין" - כמשמעותו בתקן ישראלי ת"י 90 חלק 2 - בנזין לרכב מנועי: בנזין נטול עופרת, או בתקן ישראלי ת"י 90 חלק 3 - בנזין לרכב מנועי: בנזין עם תחליף עופרת, ובלבד שתכולת הגופרית בבנזין לא תעלה על 10 מיליגרם לקילוגרם.
1א. (בוטל) (תיקון: תשס"ד2)
2. הפעלת רכב
לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל רכב מנועי בדלק שאינו בנזין ולא ינהג בו ולא ירשה לאחר לנהוג בו כשמנועו מופעל בדלק שאינו בנזין אלא לפי אישור מאת המפקח ובהתאם לתנאי האישור.
3. הכנסת דלק לרכב
לא יכניס אד+ם ולא ירשה לאחר להכניס למיכל הדלק של רכב מנועי דלק שאינו בנזין אלא לפי אישור מאת המפקח ובהתאם לתנאי האישור.
4. מהילת בנזין
לא ימהל אדם ולא יערבב ולא ירשה לאחר למהול או לערבב בנזין, המשמש או שנועד לשמש להפעלת רכב מנועי, בכל חומר דלק אחר אלא לפי אישור מאת המפקח ובהתאם לתנאי האישור.
5. אופנוע או תלת-אופנוע
על אף האמור בסעיפים 2, 3 ו-4 מותר להוסיף שמן-סיכה לבנזין המשמש להפעלת אופנוע או תלת-אופנוע.
6. התקנת מיתקנים
לא יתקין אדם ולא ירשה לאחר להתקין ברכב מנועי מיתקן, מכשיר או אביזר המיועד לאפשר או להקל את הפעלת הרכב בכל חומר דלק שאינו בנזין, ולא ינהג אדם ולא ירשה לאחר לנהוג ברכב מנועי אשר בו מותקן מיתקן, מכשיר או אביזר כאמור אלא לפי אישור מאת המפקח ובהתאם לתנאי האישור.
7. מתן אישור וביטולו
מתן אישור או סירוב לתתו, קביעת תנאי לנתינתו, התלייתו או ביטולו מסורים לשיקול-דעתו של המפקח.
8. סמכויות ביצוע התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

חזרה לתוצאות חיפוש >>