פורום עורכי דין

פורום פלילי
מנהלי הפורום:

הפורום הפלילי של אתר פסקדין ישמח להעניק מענה וסיוע לשאלות בתחום המשפט פלילי. זומנת לחקירה משטרתית ומעוניין לדעת מהן זכויותיך? מעוניין למחוק רישום פלילי/משטרתי שלך או של בנך המתבגר? זומנת לדין משמעתי ואתה מתלבט כיצד לנהוג? נפלת קורבן לעבירה פלילית ואתה מעוניין להתלונן? בפורום הפלילי של אתר פסקדין תוכל לקבל מענה מעורכי הדין העוסקים בתחום ויעניקו לגולשים סיוע ראשוני בתחום המשפט הפלילי: מעצרים, כתבי אישום, קציני מבחן, עבודות שירות, שחרור בערבות ועוד. המענה בפורום נועד למתן מידע כללי וראשוני בלבד ולא נועד בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת החלטה
מחבר: איילה בר תאריך: 24.09.2016 שעה: 16:06
שלום רב, האם ניתן לחקור קטין (16) שעוכב לחקירה בחשד לאלימות, ללא נוכחות הורה? למה הכוונה כאשר מניעת נוכחות ההורה הינה בשל הסיבה: ״מאחר ומעורבים קטינים אחרים לא תתאפשר נוכחות הורה״? הרי שכמעט ברוב המקרים בהם מתקיימת חקירת קטין, יש מעורבים נוספים ולרוב ה״מעורבים״ הם קטינים, אז בעצם כמעט בכל חקירה נשללת הזכות לנוכחות הורה. אודה אם אוכל לקבל הסבר/דוגמה מתי תישלל זכות הקטין לנוכחות הורה בחקירה (לא מדובר בעבירת הורה כלפי הקטין). שאלה נוספת, האם לקטין שעוכב קיימת זכות היוועצות עם ההורה לפני החקירה והאם ניתן לשלול זכות זאת? והאם מקטין שעוכב לחקירה נלקחים אמצעי זיהוי (צילום והטבעה) לפני החקירה או אחרי החקירה? תודה.
הוספת תגובה      הדפסת הודעה      פתח בחלון חדש

תגובות

תאריך
  16.10.2016
מחבר: אושרי בן ישי תאריך: 16.10.2016 שעה: 13:31
איילה שלום רב, על מנת לענות על כל השאלות הללו יש להבין את הסיפור בכללותו, שכן על פי החוק ישנה אפשרות למנוע הימצאות של ההורים בעת החקירה. יחד עם זאת אין אפשרות למנוע ייעוץ של הקטין עם הוריו לפני החקירה. אין לשלול זכות זאת בשום פנים ואופן אלא אם מדובר במקרים חריגים ביותר שלא נראה לי שאתם נמצאים בגדרם. חשוב לקבל ייעוץ מקצועי בעניין זה במיוחד לאור העובדה כי מדובר בקטין אשר יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש, כמו כן טיפול שכזה יכול להבטיח מיזעור הנזק העתידי לקטין בעניין הרישום הפלילי של הקטין. במידה וקיימות שאלות יותר קונקרטיות למקרה הנ"ל יש לפנות באופן אישי בטלפון.
  1. 1