- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תבע את שכניו על שהוציאו דיבתו כאשר ישבו שבעה, והפסיד
לפסק הדין בעניין סיון נגד לבני
בסכסוך שכנים שהגיע אל בית המשפט, עלתה השאלה האם דברים קשים שנאמרו במהלך שבעה מהווים לשון הרע ?
הצדדים מתגוררים בשכנות בכפר ורדים. לטענת התובע, כאשר שכנו ישב שבעה על אשתו, הוא, ילדיו וחתנו, צעקו לעברו דברים קשים כגון "רוצח", "מלאך המוות" ו"שתקבר כמו אמא שלי". בעקבות דברים אלו, הגיש השכן תביעה לבית משפט השלום בחדרה, בה דרש פיצוי בגין השפלתו ברבים.
הנתבעים הכחישו כי אמרו את הדברים שיוחסו להם, אך הודו כי בינם לבין התובע התנהלו חילופי דברים קשים. לטענתם, התובע מירר את חיי המשפחה גם כאשר היתה המנוחה בחיים, ולמחרת הלוויה, העמיד את רכבו ליד ביתם והחל לרחוץ אותו תוך השמעת מוזיקה חזקה. עוד טענו, כי במהלך ימי השבעה כאשר חנה אחד מבני המשפחה האבלה סמוך לבית התובע על מנת להביא מצרכים לשבעה, פנה אליו זה במילים קשות ובין השניים התפתח סכסוך קשה, אך גם במהלכו, טענו הנתבעים, לא נאמרו הדברים המיוחסים להם. הנתבעים הוסיפו, כי ביקשו מהתובע להפסיק את מעשיו ולכבד את כאבם, אך ללא הועיל.
אין אדם נתפס בשעת צערו
השופטת הדסה אסיף דחתה את התביעה, לאחר שקבעה כי לא ניתן להתעלם מכך שגם אם נאמרו דברים קשים, הרי שנאמרו במהלך ימי השבעה, סמוך מאד לפטירתה הפתאומית של אם המשפחה.
נקבע, כי אכן במהלך חילופי הדברים, הביעו הנתבעים את תחושתם כי לשכן התובע חלק במותה של המנוחה עקב הלחץ בו היתה נתונה לאור יחסי השכנות העכורים שבין הצדדים. עם זאת, בתי המשפט קבעו יותר מפעם אחת כי לא כל אמירה הנאמרת בשעת כעס וסערת רגשות, תחשב כהוצאת דיבה.
השופטת פסקה כי היא מאמינה לנתבעים כי הדברים נאמרו על רקע התנהגות התובע וכי בנסיבות אלה אין לראות בדברים משום לשון הרע, מה גם שלא הוכח כי נאמרו בפני אנשים רבים זולת מספר שכנים שהיו מודעים לסכסוך בין הצדדים.
"נראה" כתבה השופטת "כי לכך כיוונו חכמים כאשר אמרו "שאין אדם נתפס בשעת צערו", והוסיפה - "...אני מאמינה לנתבעים ולטענתם לפי התפרצויותיהם, שאכן כללו, למרבה הצער, ביטויים קשים ומיותרים, נעשו על רקע התנהלות חסרת רגישות מצידו של התובע, שהסכסוך המתמשך מנע ממנו, ככל הנראה, מלגלות הבנה ו/או רחמים ו/או אמפטיה לצערם הקשה של הנתבעים...".
לפיכך התביעה נדחתה, והתובע אף חויב לשלם הוצאות משפט ושכר טרחה של 7,500 שקלים.
- ב"כ התובע: עו"ד רון לוינטל.
- ב"כ הנתבעים: עו"ד חגי תלמי.
לפסק הדין בעניין סיון נגד לבני
למדור: נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
