- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הלשכה מתנגדת לקיצוץ בסיוע המשפטי והסנגוריה הציבורית
הועד המרכזי של הלשכה החליט להתנגד נחרצות להחלטת הממשלה לקצץ בתקציבי הסיוע המשפטי והסנגוריה הציבורית. בפועל תבחן הלשכה פנייה לערכאות ובמקביל פעילות לוביסטית בכנסת לביטול הגזרה.
ההחלטה התקבלה בישיבה של הועד המרכזי שהתקיימה היום, ובמסגרתה נדונה החלטת הממשלה בחוק ההסדרים, לפיה יבוצע קיצוץ של כ-30% ברף הזכאות של הפונים ללשכות הסיוע המשפטי והסנגוריה הציבורית.
בישיבת הועד, נכחו עו"ד שחר ולנר - יו"ר הועדה לסיוע משפטי ותכנית "שכר מצווה" בלשכה, עו"ד אלחנן זוכוביצקי - ראש האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים ועו"ד ענבל רובינשטיין - הסנגורית הציבורית הראשית.
ראש הלשכה, דר' שלמה כהן, אמר כי: "מדובר בהחלטה אומללה שהתקבלה במחטף, מבלי שהממשלה טרחה למלא אחר חובת ההתייעצות בלשכה." עוד ציין כהן כי: "ההחלטה מהווה רמיסה גסה של זכות הגישה לבית המשפט שהוכרה על ידי בית המשפט העליון כזכות היסוד הבסיסית ביותר של האדם. בכך הפכה הממשלה את המערכת המשפטית למערכת לעשירים בלבד."
עו"ד שחר ולנר אמר כי: "כל המדינות בעולם המערבי דואגות להרחבת והגדלת הסיוע המשפטי המוענק לאכלוסיות המוחלשות, במיוחד בעיתות של משבר כלכלי, לו אנו עדים בימים אלה. לעומתן, דווקא מדינת ישראל עושה ההפך, שעה שהיא מוסיפה קיצוצים על גבי קיצוצים במקום בו אין יותר ממה לקצץ." עוד ציין ולנר כי: "לא מדובר בעוד קיצוץ כלכלי כדוגמת הקיצוצים השונים והמגוונים בקצבאות הילדים, הנכים, האמהות החד הוריות וכו', כי אם ברמיסה טוטאלית של הכבוד האחרון של האזרח החלש, שכעת נגזלה ממנו גם הזכות לטעון את עמדותיו בכבוד."
למדור משפט חוקתי
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
