3 מעובדי מכון התקנים חשודים בקבלת שוחד
אברהם גוטמן מראש העין, אייל רמי משהם ונתנאל מנצור מפתח תקוה, שלושתם עובדי מעבדת החשמל והאלקטרוניקה במכון התקנים, חשודים בקבלת שוחד, מרמה, זיוף והפצה. גרשון חריף מרמת גן, יבואן של מוצרי חשמל חשוד במתן שוחד.
שופטת בית משפט השלום בתל אביב, רחל גרינברג, הורתה אתמול להאריך את מעצרם של הארבעה עד ל- 1.11.02.
נציגת המשטרה, פקד לילית טייבר אמרה בדיון כי בעקבות תלונות של מכון התקנים, נפתחה חקירה בחשד כי שלושת עובדי המכון נוהגים במשך שנים לאשר עשרות בקשות של יבואנים ועמילי מכס לשחרור משלוחים במכס תוך מתן אישורי תקן ישראלי פיקטיביים וזאת מבלי שהמשלוחים נבדקים. מעשים אלו נעשו, לפי החשד, תמורת קבלת שוחד של אלפי שקלים לכל משלוח.
גרשון חריף, הנו כאמור אחד מהיבואנים אשר לפי החשד נתן שוחד לעובדי המכון. חריף, שהנו יבואן של גופי תאורה, חשוד כי במשך שנים נהג לקבל אישור תקן למוצריו וזאת תמורת שוחד שנתן לעובדי המכון שלא בדקו כלל את מוצריו.
לפי החשד, מדובר בעשרות אלפי מכשירי חשמל ששוחררו מהמכס באמצעות אישורי תקן פיקטיביים, מכשירים שהשימוש בהם עלול לסכן חיי אדם.
בשלב זה, בהסכמת באי כוח החשודים הוסכם על הישארותם של החשודים במעצר עד לתאריך 1.11.02
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.