אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> קניין רוחני >> שימוש בס' 3 לחוק העוולות המסחריות

שימוש בס' 3 לחוק העוולות המסחריות

מאת: מערכת PsakDin.co.il | תאריך פרסום : 06/06/2001 12:28:00 | גרסת הדפסה

השבוע ניתן בבית המשפט המחוזי, פסק דיו של כב' השופט זפט יהודה, אשר הורה לנתבעים להעביר לבעלות התובעת את שמות הדומיין נשוא התביעה ולחתום על כל מסמך ולבצע כל פעולה ככל שידרש לביצוע ההעברה.

התובעת, מ.ש. מגנטיקס העוסקת בתחום מתן שירותי שיכפול ומכירה של מדיה מגנטית ואופטית, ביקשה להקים אתר באינטרנט ששם הדומיין שלו יהיה מגנטיקס. אולם, הוברר לתובעת ששם זה נתפס ונרשמ כשם דומיין בבעלות המשיבים העוסקים אף הם במתן שרותי שיכפול ומכירה של מדיה מגנטית ואופטית ומוכרים למבקשת כמתחרים שלה בשוק הישראלי. אולם, שמות אלו רשומים בבעלות המשיבים מבלי שנעשה בהם עד היום שימוש.

פסק הדין התבסס על העילה של התערבות לא הוגנת - סעיף 3 לחוק העוולות המסחריות התשנ"ט - 1999. לדברי השופט, כל יסודות העוולה התקיימו במקרה הנדון: מדובר בשני עוסקים הפועלים באותו תחום ועסקיהם מתחרים זה בזה, בעצם נטילת שם הדומיין לפיו מוכר עיסקה של התובעת, מנעו הנתבעים מהתובעת הקמת אתר אינטרנט הנושא את סימן המסחר שלה לפיו היא מוכרת בציבור ובכך, בעצם הצורך שבחירת שם אחר על ידי התובעת, תכביד למעשה על גישת הלקוחות או סוכנים לעסקה. היסוד השלישי מתקיים אף הוא - הנתבעים נהגו בחוסר הגינות.

ת"א 001627/01, מ.ש. מגנטיקס בע"מ נ' דיסקופי (ישראל) בע"מ

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום קניין רוחני באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום קניין רוחני
קניין רוחני: מה ההבדל בין זיוף להעתקה?
עו״ד יעקב מנור (צילום: אתי לירז אביטבול)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ