קצינים מיחב"ל העידו היום במשפט נמרודי

מאת: פיני קרן | :

יום שקט ורגוע עבר היום (ב') במשפט של עופר נמרודי. בלטו בהעדרם רוב הצופים הגודשים מדי יום את האולם, וכמו כן בלטה העדרותו של הנאשם, שהותר לו ע"י בית המשפט להעדר היום מן הדיון.

הדיון עצמו התנהל על מי מנוחות, ושני קציני משטרה שהעידו קצרות, לא עוררו כל התרגשות בצד התביעה או בצד ההגנה. רב פקד ליאון ארדיטי, המשרת מזה כשנתיים וחצי ביחידה הבינלאומית לחקירת פשעים (יחב"ל) בתפקיד ראש מחלק איסוף, שלא היה קשור בחקירת נמרודי, העיד על מפגש בודד שהיה לו עם החוקר הפרטי רפי פרידן.

העד סיפר, כי פרידן ביקש לשנות את נוסח הסכם עד המדינה עמו, ולהוסיף כי כל מה שיעיד, או כל מה שיאסף נגדו, לא ישמש בשום מקרה נגדו. העד סיפר, כי ניתנה לפרידן הוראה, לא ליזום כל פעילות נוספת, שלא בהנחית המשטרה.

לשאלת הסניגור דן אבי יצחק, אמר העד, כי נאמר לפרידן לא לפגוש בעדים. לשאלה נוספת של עו"ד אבי יצחק, אישר העד כי פרידן אמר שהוא יכול לקשור את יעקוב נמרודי, ואת עורך הדין המייצג אותו שהוא גם גיסו, בעבירות חמורות.

לדברי העד לא הוזכר באיזה עורך דין מדובר, וכי הוא עצמו גם כן לא יודע מיהו עורך הדין. עד נוסף שהעיד, היה סגן ניצב (גימלאי) שמואל ששון. ששון שירת עד לפרישתו כ- 18 שנים ביחב"ל. ששון העיד, כי קצין אחר ביחידה, ציון ששון, הנאשם בהפרת אמונים, שאל אותו אם ראה את רפי פרידן במשרדי היחידה במאי 1999. העד אמר כי בתחילה, לא ייחס כל חשיבות לשאלה, אולם כשידע שמתנהלת חקירה נגד פרידן, הוא נזכר בשאלתו של ציון ששון, והעלה זאת על הכתב.

ביום א' הקרוב, תעיד במשפט הקצינה רות דוידוביץ מיחב"ל.

כל הזכויות שמורות לאתר המשפט הישראלי באינטרנט www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך