בית המשפט הגבוה לצדק הוציא לבקשת לשכת עורכי הדין צו על תנאי נגד שר האוצר, שר הדתות ומנהל בתי הדין הרבניים המורה להם לנמק בתוך 60 יום מדוע לא ישלחו פסקי דין, החלטות וכתבי בי-דין בדואר רדום עם אישורי מסירה.
שופטי בג"צ דחו את עמדת המדינה שעקב בעיות תקציב אין אפשרות להעניק שרות של מסירת כתבי בי-דין עם אישורי מסירה וקיבלו את עמדת לשכת עורכי הדין, שהוצגה על ידי עורכי הדין אליהו זוין ונפתלי וויס, אשר לפיה באגרה אותה משלם אדם הפונה לבית הדין, כבר כלולים שירותים אלה.
בעתירה שהוגשה בזמנו על ידי לשכת עורכי הדין נאמר כי החלטות ופסקי דין של בתי הדין הרבניים נשלחים לצדדים על ידי מזכירות בית הדין בדואר רגיל ולא בדואר רשום וכתוצאה מכך נגרמות תקלות מידי יום. עוד נאמר בעתירה כי השר לענייני דתות ומנהל בתי הדין הרבניים הודיעו שלצורך זה דרושה להם תוספת תקציבית. נציגי האוצר טענו לעומת זאת כי מדובר בהוצאה כספית שהנהלת בתי הדין הרבניים יכולים לעמוד בה.
בית המשפט קבע כי הזמן השיפוטי המתבזבז כתוצאה מהתקלות הנגרמות בהעדר אישורי מסירה, עולה למדינה יותר מהתקציב הנחוץ לצורך אישורי המסירה.
הרכב השופטים היה אליהו מצא, דליה דורנר ואדמונד לוי.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.