- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נדחתה עתירה לביטול התליית רישום ממרשם נותני שירותי המטבע
עת"מ 1363/04, E.N.S קרדיט בע"מ ח.פ. 513165225 נגד רשם נותני שירות מטבע
" מעשי העבירה המיוחסים לעותרים בכתב האישום פגעו באמון הבסיסי הנדרש לפעילות שוטפת ותקינה של העותרים. פגיעה מעין זו מצדיקה את האמצעי שהחליט עליו הרשם, במטרה להגן על האינטרס הציבורי במלחמה נגד התופעה של ביצוע עבירות חמורות בניגוד לחוק איסור הלבנת הון".
כך קבעה השופטת צור מביהמ"ש המחוזי בירושלים בשבתו כביהמ"ש לעניינים מנהליים, ובזאת דחתה עתירה שהגישה חברה, אשר בקשה כי ביהמ"ש יורה על ביטול החלטת הרשם, אשר התלה את רשיונה עד לסיום ההליכים הפליליים בעניינה.
נקבע, כי בהחלטת הרשם יש אמנם פגיעה בחופש העיסוק, שהוא בגדר זכות יסוד חשובה, אולם הצורך להגן על הציבור במיוחד כשמדובר במקצועות רגישים, המחייבים פיקוח ואמון מוגבר, הביא להסדרי חקיקה בתחומים שונים המאפשרים הגבלה זמנית בעיסוקם של נאשמים בפלילים, עם פתיחת חקירה פלילית נגדם ובעיקר לאחר הגשת כתב אישום.
בהחלטתו של הרשם הובאו בחשבון ,בין היתר, מכלול המעשים, היקפם והתמשכותם, ומשהתמונה הכוללת המצטיירת הינה קשה וחמורה, לא ניתן לומר שהחלטת הרשם אינה סבירה.
עת"מ 1363/04, E.N.S קרדיט בע"מ ח.פ. 513165225 נגד רשם נותני שירות מטבע
למדור מנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
