- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מעמד הנתבע בהליך בקשה לפטור מאגרה
רע"א 1550/05 בונה הצפון חברה קבלני בניין בעכו בע"מ נגד א.ב.ג.ל. בנייה ויזמות בע"מ
בית המשפט העליון קבע, כי ככלל יש מקום לקבל את תגובת הנתבע בבקשה לפטור מאגרה, בטרם יחליט בית המשפט בנושא.
השופט רובינשטיין קבע, כי בהחליטו אם לאפשר את תגובת הנתבע, על בית המשפט לדאוג כי הליכים אלה לא ינוצלו שלא כהלכה ע"י הנתבע. בנוסף, אמנם ייתכנו מקרים שבהם התנגדות הנתבע לבקשת הפטור מאגרה תנבע מטעמים ציבוריים ואלטרואיסטים, אך ניסיון החיים והשכל הישר מלמדים, כי בדרך כלל אינטרס הנתבע בהתדיינות אזרחית הוא האינטרס הפרטי שלו, ולכן על פי רוב יידחה בית המשפט טיעונים אלטרואיסטים מן הסוג הזה.
המדינה אינה חייבת להופיע בכל בקשות הפטור מאגרה, אך במקרה של ספק, הרי שכיוון שהיא היא בעל הדין הבסיסי לענייני אגרות, שכן היא הניזוקה במתן פטור מאגרה, ישקול בית המשפט היש מקום לבקש את תגובתה.
במקרה זה, פסק דינו של בית המשפט המחוזי שקבע, כי לנתבע אין מעמד בבקשה לפטור מאגרה מתבטל, והתיק מוחזר לבית משפט השלום לדיון בהתקיימותם של תנאי הפטור.
רע"א 1550/05 בונה הצפון חברה קבלני בניין בעכו בע"מ נגד א.ב.ג.ל. בנייה ויזמות בע"מ
למדור סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
