- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מותר לבטל מכירת נכס אם הוצע תמורתו סכום גבוה יותר
שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, דוד בר- אופיר, קבע בהחלטה תקדימית, כי כונס שמכר נכס לאחד, אך קיבל לאחר מכן הצעה גבוהה יותר מרוכש אחר, יכול לבטל את המכירה לקונה הראשון ולמכור את הנכס, לקונה השני שהעלה את המחיר.
עו"ד ישי בית-און, מונה לתפקיד כונס נכסיו של אלון מוסאיוף, שעסקיו קרסו, והוא נותר חייב לבנק הבינלאומי כ- 12 מיליון שקל.
4 נכסים משועבדים עמדו למכירה מטעמו של הכונס עו"ד ישי בית-און. הנכסים נמכרו לאדם בשם דן גרנות, אולם הרב אהרון פולמן, שלטענתו לא הוזמן להליך מכירת הנכסים, הציע הצעה גבוהה יותר.
בית המשפט קבע, כי אינטרס הנושה חשוב, ולכן קיבל את ערעורו של הרב פולמן, וקבע כי הנכסים ירכשו על ידו. עוד קבע השופט, כי על כונס הנכסים, לבצע את כל שדרוש לבצע, כדי לפרוע את החובות לבנק הבינלאומי, ולשחרר את השיעבודים שהטיל הבנק על הנכסים.
ע"א 001961/01, הרב אהרון פולמן נ' עו"ד ישי בית און, כונס נכסין ואח'
אתר המשפט הישראלי פסק דין
www.PsakDin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
