אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תחום >> התיישנות ברישום זכויות במקרקעין

התיישנות ברישום זכויות במקרקעין

מאת: פיני קרן | תאריך פרסום : 19/02/2002 15:16:00 | גרסת הדפסה

שופט בית משפט המחוזי בתל אביב, אמנון סטרשנוב, קיבל את טענותיה של הספרייה ע"ש י.ל. פרץ, והורה לדחות את התביעה שהגישה נגדה עמותת בית ראשוני פועלי ציון, מחמת התיישנות.

התובעת - עמותה שמטרותיה "לטפח מורשת תנועת פועלי ציון העולמית", ביקשה כי בית המשפט ייתן פסק דין הצהרתי, שיקבע כי זכותה לרשום על שמה בספרי רישום המקרקעין, את זכות הבעלות המשותפת בבית הידוע כבית ראשוני פועלי ציון, ברחוב ברנר 14 בתל אביב.

הבית, נרשם בנובמבר 1970, על שמה של הנתבעת, שאף היא עמותה שמטרותיה לפתוח ספריות ע"ש י.ל פרץ.

הנתבעת טענה כי יש לדחות את התביעה בשל התיישנות (בחלוף 25 שנים). התובעת, לעומת זאת, טענה כי חוק ההתיישנות, אינו חל בתביעות על קיום זכות במקרקעין מוסדרים.

השופט סטרשנוב, קיבל כאמור את טיעוני הנתבעת, דחה את התביעה בשל התיישנות, וחייב את התובעת לשלם לנתבעת 10 אלפים שקל, בשל הוצאות משפט.

א' 002443/00 בית ראשוני פועלי ציון נ' הספרייה ע"ש י.ל פרץ

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





חיפוש עורך דין לפי עיר :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות
להציל את ירושלים ממגפת עבירות הבנייה
עו״ד יאיר ברגר (צילום: פסקדין)
משפחה במשבר: גישור וגירושין בצל הקורונה
גילה עיני, עורכת דין ומגשרת

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ