- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
המשטרה ערכה חיפוש ברכב רק כי נראה ישן- האם מה שנתפס כשיר לשמש כראיה?
להכרעת הדין בעניין מדינת ישראל נגד עומרי וקנין
בית משפט השלום בת"א קבע, כי אגרופן שנתפס ברכב ששוטרים החליטו לערוך בו חיפוש רק משום שנראה ישן, פסול מלשמש כראיה. עם זאת, בעל הרכב הורשע באחזקת האגרופן בשל הודאתו.
בכתב אישום שהוגש נגד אדם נטען, כי נסע ברכבו בלילה באזור שקט, ומשום היותו של הרכב ישן, שוטרים שהיו במקום עצרו את הרכב, ערכו בו חיפוש ומצאו בו אגרופן. משכך, יוחסה לבעל הרכב עבירה של אחזקת אגרופן.
הנאשם הודה באחזקת האגרופן, אולם טען כי רכש אותו מספר שעות לפני שנעצר על-ידי השוטרים, כדי לצרפו לאוסף האולרים שלו. כן טען, כי השוטרים ערכו את החיפוש מבלי שהודיעו לו על זכותו לסרב לו.
השופט עידו דרויאן קבע כאמור, כי האגרופן פסול מלשמש כראיה, עם זאת הרשיע את הנאשם באחזקת האגרופן עפ"י הודאתו.
נקבע, כי היותו של הרכב ישן אינו מקיים חשד סביר שיצדיק את עצירתו לבדיקה, וכל קביעה אחרת, פסק השופט, תאפשר הטרדה לא-ראויה של אזרחים, ותבסס אפליה חמורה בין הציבור היכול להרשות לעצמו כלי רכב חדשים, לבין ציבור שאינו יכול או אינו מעוניין לצייד עצמו בדגמי רכב חדשים.
כן נקבע, כי חומרת הפגיעה בזכויותיו של הנאשם הייתה גדולה וקשה, הן מעצם עיכובו והחיפוש ברכבו רק בשל היותו ישן, והן בשל אי היידוע שלו בדבר זכותו לסרב לחיפוש, ולפיכך נפסק כי האגרופן פסול מלשמש בראיה.
עם זאת נקבע, כי הנאשם הודה באחזקת האגרופן הן בפני המשטרה והן בפני ביהמ"ש, על כן על אף שהאגרופן נפסל מלשמש כראיה, הודאתו של הנאשם כשרה היא. כן נקבע, כי הנאשם לא הציג קבלה על רכישת האגרופן באותו יום כפי שטען, וברכבו של הנאשם, פרט לאגרופן, נמצאו גם אלה ונפצים, שאינם מעידים על רכישה ואחזקה תמימה.
להכרעת הדין בעניין מדינת ישראל נגד עומרי וקנין
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
