ת 17717/97 מדינת ישראל נגד נחמיה ולוורט ואח'
בית המשפט לתעבורה בירושלים קבע כי מד מהירות הלייזר הנו מכשיר אמין במידה כזו שבתי המשפט יכולים לסמוך ידיהם על תוצאותיו כאשר מופעל הוא על ידי אדם מיומן ובהתאם לכללי ההפעלה. נמצא כי כאשר מתקבלות מן המכשיר תוצאות הסוטות מן המהירות המדויקת, הרי שסטיה זו, ברמת וודאות גבוהה, לטובת הרכב הנמדד.
נטען כי בשל התרחבותה של אלומת הלייזר ביחס ישיר למרחק, קיים קושי במיקוד "כתם" הלייזר על גבי הרכב הנוסע. נקבע כי אין להפעיל את מד המהירות לייזר כלפי כלי רכב המוסתר בחלקו על ידי רכב אחר או עצם אחר או כלפי רכב שחלקים ממנו נראים לעיני המפעיל כמשיקים רכב אחר.
ת 17717/97 מדינת ישראל נגד נחמיה ולוורט
למדור דיני תעבורה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.