לפסק הדין בעניין מדינת ישראל - משרד התמ"ת נ' עלי עלייאן
בית הדין הארצי לעבודה הפך החלטת ביה"ד האזורי לבטל כתב אישום מטעמי הגנה מן הצדק נוכח שיהוי בהגשת כתב האישום בקובעו, כי הגשת כתב אישום שנתיים וחצי לאחר ביצוע העבירה אינו מצדיק את ביטול ההליך הפלילי.
נגד המשיב הוגש כתב אישום בגין העסקת עובדים זרים ללא היתר, וזאת בעקבות בקשתו להישפט. בדיון בביה"ד האזורי לעבודה טען הנאשם, כי יש לבטל את כתב האישום בנימוק של הגנה מן הצדק נוכח שיהוי בהגשת כתב האישום, אשר הוגש למעלה משנתיים וחצי מיום ביצוע העבירה. ביה"ד האזורי לעבודה קיבל את טענתו, ועל כך ערערה המדינה לביה"ד הארצי.
השופט שמואל צור קיבל את הערעור והורה על המשך ההליך הפלילי כנגד המשיב בקובעו, כי לא היה מקום לבטל את כתב האישום בשל טענת הגנה מן הצדק מחמת שיהוי.
נפסק, כי יש להעלות טענת הגנה מן הצדק רק במקרים נדירים של עיוות דין חמור ביותר, מה שאינו מתקיים במקרה זה:
ראשית, כך נקבע, כתב האישום הוגש נוכח בקשת המשיב עצמו לקיים משפט חלף תשלום הקנס שהוטל עליו, וטענת הגנה מן הצדק לא מתיישבת עם בקשתו זו. שנית ובעיקר, נפסק כי טענת הגנה מן הצדק אינה מתאימה למצב של שיהוי, וגם אם הייתה אפשרית, הרי שתטען אך ורק כאשר מדובר במקרה קיצוני של שיהוי ניכר ביותר בהגשת כתב האישום, ובנסיבות מאוד מיוחדות, וודאי לא במקרה בו כתב האישום הוגש כשנתיים וחצי לאחר ביצוע העבירה, פרק זמן שאין בו כדי לפגום בהליך או כדי לפגוע בזכויותיו הדיוניות או המהותיות של המשיב.
"יש לזכור עוד שמדובר בהליך פלילי אשר נועד לשרת את שלטון החוק ויש לעשות הכל כדי למצות את ההליך הפלילי ולא לסכל אותו בעודו באיבו", כתב השופט.
לפסק הדין בעניין מדינת ישראל - משרד התמ"ת נ' עלי עלייאן
למדור: דיני עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.