ביהמ"ש פסק למעלה מ-30 אלף שקל מזונות זמניים

מאת: מערכת PsakDin.co.il | :

בהחלטה משמעותית בהיקפה קיבל בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב בקשת אישה למזונות זמניים, אשר הוגשה על ידי עוה"ד זאב ולנר, וחייב את הבעל בתשלום של למעלה מ-30 אלף שקל מזונות בחודש.

השופט שאול שוחט, מבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב קבע כי שוכנע בדבר רמת החיים הגבוהה שניהלו בני הזוג וכי לא שוכנע, כפי שטען הבעל כי האישה השתכרה לפרנסתה בשנים האחרונות.

בית המשפט נדרש להכריע בין הפער העצום שהיה קיים בגרסאות הצדדים לעניין רמת החיים אשר אפיינה את התא המשפחתי. בעוד שהאישה, אשר יוצגה על ידי עוה"ד זאב ולנר, טענה כי רמת החיים אליה הורגלו הייתה רמת חיים גבוהה ניסה הבעל, אשר יוצג על ידי עוה"ד אדי שגיא "לעשות רושם של "איש העולם הקטן, אשר אינו יודע מהי "אופר", לא שמע בחייו את המושג "מותגים", אך שמע על אדם שקוראים לו "ורסצ'ה", כך לדברי השופט.

השופט שוחט קבע כי רמת חיים אליה הורגלו האישה והילדים, אינה יכולה לבוא על סיפוקה בהכנסה של 14,000 שקל נטו לחודש. עוד קבע השופט כי הוכחה איתנותו הכלכלית של הבעל וכי בשנת 1999 יתרת הרווח של החברה שבבעלותו הייתה 4.5 מיליון ש"ח - סכום שהינו פי שתים מהרווח לשנת 1998. בית המשפט קבע כי עצם העובדה שהבעל לא משך דיבידנד המגיע לו אינה מורידה את משמעות רווחיו.

לפיכך פסק בית המשפט מזונות זמניים לאישה בסך 13,000 שקל לחודש ועוד 4,000 שקל לחודש, עבור מזונות ילדים. בנוסף, חייב בית המשפט את הבעל בתשלום הוצאות שכר דירה, הוצאות החזקת הבית, עלות ה"אופר" - בסך 1,000 $ וכן עלות המעון בו שוהה בנם הקטין של הצדדים. הצטברות סכומים אלה עולה על 30 אלף שקל בחודש.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך