- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תת"ע 8405-11-14 מדינת ישראל נ' ניר
|
תת"ע בית משפט השלום באר שבע |
8405-11-14
4.3.2015 |
|
בפני השופט: אלון אופיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשם: יצחק עבודי ניר |
| הכרעת דין | |
|
בתיק זה הודעתי לצדדים בהחלטה מיום 25.2.15, כי החלטתי לזכות את הנאשם מחמת הספק מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
בהכרעת דין זו, אפרט הנימוקים להחלטתי:
בהתאם לכתב האישום, הנאשם נהג ביום 19.11.14 בשעה 8:50, בכביש 25, תוך שהוא עוקף רכב אחר כאשר הדרך אינה פנויה, ומיוחסת לו בכתב האישום עבירה על תקנה 47 (ד) בתקנות תעבורה, תשכ"א-1961.
במענה לכתב האישום, הודה הנאשם בעצם העקיפה, אך הכחיש כי העקיפה הייתה מסוכנת או שיצרה היא הפרעה לתנועה.
מטעם התביעה העידו ע.ת/1 רס"ב אבנר סויסה, וכן ע.ת/2 נתנאל פרץ, מתנדב במשטרת ישראל שיחד עם ע.ת/1 עיכבו את הנאשם מיד לאחר שלטענתם עקף בחוסר זהירות רכב שנסע לפניו.
כמו כן מטעם התביעה הוגש ת/1 הזמנה לדין וכתב אישום הכולל בתוכו דוח נסיבות. וכן ת/2 מזכר נלווה לדוח תנועה שנערך ונכתב ע"י ע.ת/2.
ע.ת. 1, רס"ב אבנר סויסה, העיד בפני בחקירתו הראשית כדלקמן (עמ' 2 שורה 18):
"אני הייתי באכיפה כלפי רכב פרטי שביצע עבירה. אותו הרכב נסע לפני והגענו לשיירה של שלושה כלי רכב פרטיים אשר נסעו על כביש 25. הרכב אחריו נסעתי יצא לעקיפה של שלושת הרכבים שהיו בנתיב לפני, רכב אחר מספר 3 בשיירת הרכבים יצא אף הוא לעקיפה של הרכבים שלפניו ובשעה ששני כלי הרכב עוקפים נמצאים בנתיב הנגדי לצורך עקיפה ושני כלי רכב פרטיים מצויים לפני בנתיב שלי, יצא הנאשם שהיה השני, המרכזי בשיירת שלושת כלי הרכב הפרטיים אף הוא לעקיפה כתוצאה ממנה בלמו שני כלי הרכב העוקפים וגם אני נאלצתי לבלום".
בהתאם לעדות זו, בכביש נסעה שיירה של שלושה רכבים. במרחק מה מהם מאחור, נסע רכב לנדקרוזר לבן, אחריו בוצע מרדף ע"י רכב משטרה. תחילת האירוע התרחש, כאשר רכב הלנדקרוזר הלבן אחריו ביצעה המשטרה מרדף סטה לנתיב השמאלי והחל להאיץ את מהירות נסיעתו לצורך עקיפת שיירת שלושת כלי הרכב שנסעו לפניו בנתיב נסיעתו. מיד לאחר מכן הרכב השלישי בשיירת הרכבים סטה אף הוא שמאלה לצורך עקיפת שני כלי הרכב שהיו לפניו. בשלב זה רכבו של הנאשם שהיה שני במרכז השיירה, יצא אף הוא לעקיפת כלי הרכב שהיה לפניו, תוך שהוא מתעלם לכאורה משני כלי הרכב הנמצאים מאחוריו בנתיב השמאלי ומנסים לעקוף. בכך, לטענת העד, הוא ביצע עקיפה מסוכנת וגרם לבלימה של שני כלי הרכב, וכן לבלימה של רכב המשטרה.
בנוסף לעדות זו, העיד בפני ע.ת/2 סמ"ש פרץ נתנאל. בעדותו הקריא בפני בית המשפט את המזכר שערך, והוגש כת/2.
בת/2, אותו הקריא כאמור במהלך עדותו בבית המשפט, מתאר סמ"ש פרץ את השתלשלות האירוע כדלהלן:
"במהלך משמרת בוקר .. עם השוטר אבנר סויסה כאשר אבנר נוהג ואני יושב לידו אנחנו נוסעים בכביש 25, ק"מ 114, לכיוון כללי ערבה, כאשר הנאשם יוצא לעקיפה ושלפניו יצא רכב אחר לעקיפה ובגלל זה נאלצנו לבלום את האוטו גם אנחנו וגם הרכב שלפנינו שיצא לעקיפה אבנר האיץ תוך שמירת קשר עין רצוף עד לעצירתו המוחלטת...".
לאחר מכן נחקר עד זה בחקירה נגדית ע"י הנאשם בעצמו (שלא היה מיוצג), הנאשם שאל במסגרת החקירה הנגדית את העד כדלהלן:
ש. עכשיו הקראת שמי שיצא לעקיפה זה הרכב שלפני, הוא יצא קודם לעקיפה?
ת. כן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
