תפ"ח 3767-03-15 מדינת ישראל נ' פרץ(עצור בפיקוח)
|
תפ"ח בית המשפט המחוזי באר שבע |
3767-03-15
16.3.2016 |
|
בפני השופט: 1. זלוצ'ובר 2. רז-לוי 3. פרידלנדר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה:: מדינת ישראל |
הנאשם:: מיכאל פרץ (עצור בפיקוח) |
| החלטה | |
|
בפנינו בקשת הנאשם לקבוע, כי אין לחייב את הנאשם להשיב לאשמה וזאת בנוגע לחלק מהאישומים המפורטים בכתב האישום. לטענת באי כוח הנאשם אין הנאשם נדרש להשיב לאשמה בנוגע לעבירות הביטחוניות – סיוע לאויב במלחמה, עבירה לפי סעיף 99 לחוק העונשין התשל"ז- 1977, מגע עם סוכן חוץ עבירה לפי סעיף 144 לחוק וקשירת קשר לסיוע לאויב במלחמתו בישראל - עבירה לפי סעיף 92 בצירוף סעיף 99 לחוק. עוד נטען כי בעניינים מסוימים הראיות מתבססות על הודאת הנאשם בלבד (סעיף 14 לאישום הראשון והאישום השני כולו), כך גם טענות נוספות הנוגעות לאישום השלישי ביחס לזהותו של סוחר עזתי נוסף (סעיפים 1-11 לאישום השלישי) וטענות נוספות הנוגעות לאישום זה (ראה סעיפים 28 -30 לטיעוני הנאשם בכתב).
בנוסף, כפי שיפורט להלן, הועלו טענות הנוגעות לחלק מהעבירות בתחום המס (אישומים 10-12). לתמיכת טענותיהם הגישו ב"כ הנאשם טיעונים מפורטים בכתב וב"כ המאשימה הגישה תגובה מפורטת מטעמה בה עתרה לדחיית הבקשה. לאחר שבחנו את טענות הצדדים קיימנו השלמת טיעונים בעל פה באשר לטענות הנוגעות לעבירות המס/עבירות כלכליות ובהמשך אף הגישו הצדדים טיעונים נוספים בכתב.
המחלוקת בין הצדדים עתה בנוגע לעבירות המס/ העבירות הכלכליות הצטמצמה מאד ונותרה לשלב הזה רק בנוגע למה שיפורט להלן ביחס לאישום 11.
בהסכמת הצדדים, בנוגע לאישום 10, אנו מזכים את הנאשם בכל הנוגע לחלק של ניהול ספרים בסטיה מהותית מההוראות- עבירה לפי סעיף 117(א)(7) – לחוק המע"מ. יובהר כי הנאשם לא זוכה מעבירה של אי ניהול פנקסי חשבונות או בנוגע לניהול ספרים בסטיה מהוראות עפ"י סעיף 216(5) לפקודת מס ההכנסה, התשכ"ג-1963.
העובדות בקליפת אגוז
נגד הנאשם הוגש כתב אישום ארוך ומורכב המשתרע על פני 25 עמודים ובו 12 אישומים.
הנאשם תושב מושב מבטחים שבעוטף עזה אשר, עסק במועדים הרלוונטיים (זאת על פי כתב האישום) במסחר אריזה ושינוע סחורות לרצועת עזה. על פי פניות מסוחרים עזתיים להעביר סחורות מישראל לרצועה ארגן הנאשם הובלת סחורות בתוך ישראל למחסניו במושב מבטחים, שם פרק את הסחורה, העמיסה על משטחים במשאיות שבבעלותו ובבעלות אחרים, ודאג להובילה למעבר כרם שלום על מנת שתכנס לרצועה. לעתים אחסן הנאשם את הסחורה במחסניו עד ההובלה למעבר כרם שלום.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|