- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תפ"ח 35109-11-13 מדינת ישראל נ' איפראימוב
|
תפ"ח בית המשפט המחוזי חיפה |
35109-11-13
9.7.2015 |
|
בפני השופטים: 1. רון שפירא סגן נשיא 2. אברהם אליקים 3. בטינה טאובר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל עו"ד פרקליטות פלילית מחוז חיפה |
הנאשם: אבישי איפראימוב עו"ד מירון רוזנטל |
| גזר דין | |
השופטת ב' טאובר:
רקע עובדתי
1.בתום שמיעת פרשת ההגנה, ביום 15/07/14, הודיעו הצדדים, כי הגיעו להסדר טיעון, במסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן, ללא הסכמה לעניין העונש. הנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע בעבירה של גרימת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, לפי סעיפים 333 + 335(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
2.על פי עובדות כתב האישום המתוקן, בלילה שבין 31/10/13 ל-01/11/13 בילו א' י', אחיו של המתלונן (להלן: "אחיו של המתלונן"), והנאשם בחתונה באולמי פלנטה באור עקיבא. סמוך לשעה 01:30 ועל רקע חילופי דברים שעלו ביניהם בחתונה, פרצה קטטה בין אחיו של המתלונן והנאשם בפרדס חנה, במהלכה זרק אחיו של המתלונן כוס על הנאשם.
כתוצאה מהקטטה, נגרמו לאחיו של המתלונן חבלות בצוואר, במותן ובגב, ולנאשם נגרם חתך בזרת הימנית. הנאשם פנה לקבלת טיפול בבית החולים הילל יפה (להלן: "בית החולים") והחתך נתפר. בסמוך לשעה 03:00 עזב הנאשם את בית החולים. זמן מה לאחר מכן נודע למתלונן על הקטטה בין אחיו של המתלונן לנאשם. בעקבות זאת, ביקש המתלונן להיפגש עם הנאשם, על מנת לשוחח עמו. בהמשך התקיימו שיחות טלפוניות בין המתלונן לנאשם ובאחת השיחות אמר הנאשם למתלונן, כי הוא נמצא בנתניה.
סמוך לשעה 04:30 פגש המתלונן את הנאשם סמוך לביתו של הנאשם בפרדס חנה. במפגש התפתח בין השניים עימות גופני, שבמהלכו תקף הנאשם את המתלונן ודקר אותו בכוח באמצעות סכין 6 דקירות. המתלונן ברח מהמקום, כשהוא פצוע קשה, והתמוטט על הכביש סמוך לכיכר ברחוב דרך למרחב בפרדס חנה.
כתוצאה ממעשיו של הנאשם, נגרמו למתלונן 2 פצעי דקירה בבית שחי שמאל, שגרמו לפגיעה בעורק בית השחי ולדימום פנימי, שני פצעי דקירה בבטן שמאלית עליונה, שגרמו לקרע בשריר, דקירה במותן שמאל, שגרמה לקרע בטחול, חתך בכליה שמאל, פגיעה במעי הגס וחתך מדמם בירך אחורי שמאלי.
בנוסף, במהלך העימות נגרמו לנאשם מספר חתכים קטנים במצח ובקרקפת וחתך מעל המרווח בין אצבעות 1 ו-2 בכף יד שמאל, שנתפר בתפר בודד.
המתלונן, שנחבל קשות כתוצאה מהדקירות, הובהל מיד לאחר מכן, כשהוא מחוסר הכרה ובמצב קריטי, לחדר טראומה בבית החולים, שם בוצעה אינטובציה, הוחל טיפול בנוזלים ולאחר מכן הועבר לחדר ניתוח, לצורך אקספלורציה ביטנית. בניתוח בוצעה תפירה של השרירים ופאונרוזה קדמית, הכליה עם דליפת שתן נתפרה, הקרע בטחול נצרב, הוכנס נקז חזה משמאל ובוצעה תפירה של הפצעים. הדימום באיבריו הפנימיים של המתלונן לא פסק ולכן, הוא נותח בשנית ביום 02/11/13 לפנות בוקר. הדימום טופל, בוצעה תפירה בחתך בכליה, הושארו תחבושות על הכליה והבטן נשארה פתוחה. עם סיום הניתוח, הועבר המתלונן למחלקת טיפול נמרץ וביום 04/11/14 עבר המתלונן ניתוח נוסף, במהלכו הוצאו התחבושות מהכליה והצוות הרפואי וידא, כי אין דימום נוסף בכליה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
