חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פס"ד בתביעה להחזרת קטין חטוף לפי חוק אמנת האג

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה ירושלים
64102-09-25
1.12.2025
בפני השופטת:
אורית בן דור ליבל

- נגד -
תובעת:
פלונית
עו"ד הראל קרמר
נתבע:
אלמוני
עו"ד אברהם אטיאס
פסק דין

 לפניי תביעה להחזרת קטין חטוף לפי חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים), התשנ"א – 1991.

עיקרי העובדות וההליכים הקודמים:  

  1. הצדדים הם בני זוג לשעבר ולהם שני ילדים משותפים: קטינה ילידת שנת 2012, וקטין יליד שנת 2010 - אליו מתייחסת התביעה דכאן.

     

  2. הצדדים נישאו בישראל בשנת 2008, חיו בישראל במהלך נישואיהם ואף לאחר שהתגרשו זמ"ז בשנת 2014. בשנת 2017 עברה התובעת, שנישאה בשנית, להתגורר עם הקטינים ב-XXX ארה"ב. זאת על יסוד הסכם הגירה שנחתם בין הצדדים וקיבל תוקף של פסק דין על ידי בית משפט זה ביום 25.5.17 (תה"ס 17023-05-17; ולהלן: "הסכם ההגירה"). מאוחר יותר (ביום 20.7.21) קיבל הסכם ההגירה תוקף של פסק דין גם על ידי בית משפט בארה"ב.

     

  3. לאחר שהפרה התובעת את הסכם ההגירה עתר הנתבע בתובענה לאכיפתו, לתשלום פיצוי מוסכם בגין הפרתו וכן להשבת הקטינים לישראל אם לא תתקן התובעת את ההפרה (תמ"ש 34533-09-20). בפסק דין חלקי מיום 10.7.22 נעתר בית המשפט לסעד הפיצוי לאחר שנמצא שהתובעת הפרה את ההסכם.

    בפסק דין משלים מיום 13.8.23 הורה בית המשפט גם על השבת הקטינים לישראל בתוך 10 ימים, זאת בהתאם להמלצת מומחית בית המשפט שמצאה ש"הישארות הילדים במשמורת אמם, עלול להוביל להמשך ההסתה, להנצחת קונפליקט הנאמנויות ובטווח הרחוק לפגוע ברווחת הילדים." (עמוד, 15 לחוות הדעת הסופית). בפסק הדין הובהר ש"כמוהו כפסק דין לפי חוק אמנת האג" (סעיף 31; ולהלן: "פסק הדין").

     

  4. ביום 11.12.23 עתר הנתבע בתביעה כספית כנגד התובעת וכנגד אבי בעלה הנוכחי (שערב לכלל חיוביה בהסכם ההגירה) בגין אי תשלום החיובים הכספיים שנקבעו בפסק הדין החלקי ובגין המשך הפרת הסכם ההגירה "וגם לא מאפשרת לתובע להחזיר את הקטינים לישראל" (תמ"ש 21752-12-23; סעיף 6). עוד הבהיר ש"עיקר מטרת התובע היא להביא ליישום פסקי הדין שניתנו" (סעיף 8). בכתב ההגנה כפרה התובעת בטענת הנתבע שלא שיתפה עמו פעולה להשיב את הקטינים לישראל בהתאם לפסק הדין. ברם, לאחר מכן חדלה התובעת לשתף פעולה עם ההליך, הפסיקה את ייצוגה, לא הגישה תצהיר עדות ראשית, לא התייצבה לדיונים ולא חקרה את הנתבע על תצהירו. בתצהיר עדותו הראשית פירט הנתבע את התעלמות התובעת מפניותיו אליה לביצוע פסק הדין להשבת הקטינים לישראל (סעיפים 15-17). להשלמת התמונה יצוין שההליך ממתין להגשת סיכומים וטרם הוכרע.

     

  5. ביום 3.4.24 הגיש הנתבע תביעה לביצוע פסק הדין לבית משפט בארה"ב. ההליך בא אל סיומו בפסק דין מיום 17.12.24 (שתרגומו לעברית צורף להודעה מיום 5.6.25 בתמ"ש 69545-05-25). כעולה מפסק דין זה התנגדות התובעת לתביעה הוגשה רק ביום 2.10.24 ובה טענה בין היתר שהליכים בעניין הקטינים מתנהלים בישראל. בפסק דין זה נקבע:

    תמונה 2

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>