תו"ב 43451-06-13 ועדה מקומית לתכנון ובנייה לב הגליל נ' שחאדה
|
תו"ב בית משפט השלום קריות |
43451-06-13
19.12.2016 |
|
בפני השופט: יוסי טורס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: ועדה מקומית לתכנון ובנייה לב הגליל |
נאשם: רג'א שחאדה |
| גזר דין | |
|
כתב האישום
הנאשם הורשע, על סמך הודאתו, בעבירות של אי קיום צו שיפוטי, לפי סעיף 210 לחוק התכנון והבנייה וכן שימוש במקרקעין ללא היתר, לפי סעיף 204(א) לחוק התכנון והבנייה.
בהתאם לעובדות כתב האישום, חויב הנאשם להרוס תוספת מעל חניון קיים בשטח של 60 מטר וזאת עד יום 14.2.08. הנאשם לא עשה כן ואף המשיך לעשות שימוש בתוספת זו למטרת מגורים.
טיעוני הצדדים לעונש
ב"כ המאשימה הדגישה את חומרת העבירה. הוטעם כי מדובר בעבירה הפוגעת אנושות בשלטון החוק ובעיקרון שפסקי דין של בית המשפט יש לכבד. נטען כי בית המשפט העליון קבע לא אחת שיש להילחם בעברייני תכנון ובנייה ביד קשה וכי במקרים בהם מדובר בהפרת צו שיפוטי, יש להטיל עונשי מאסר בפועל.
לאור זאת, ביקשה ב"כ המאשימה להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל, מאסר מותנה, קנס בין 30,000- 50,000 ש"ח וכן להורות לנאשם לשלם את ההתחייבות עליה חתם בסך של 7,500 ש"ח (ע/2).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|