חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תביעות צפת נ' שדה

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום קריית שמונה
42779-05-12
26.5.2013
בפני :
מרדכי נדל

- נגד -
:
אברהם שדה
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

ביחס לבקשה לקבלת חומר חקירה

מונחת בפניי בקשה לקבלת חומר חקירה בהתאם לסעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי. ב"כ המבקש עותר להמציא לידיו רשימת חומר החקירה שנאסף בתיק וכן הרישום הפלילי של עדי התביעה מס' 1 ו- 4 .

הסניגור המלומד נימק את בקשתו ותמך אותה בפסיקה רלוונטית ובסופו של יום עתר הוא לקבל את המידע לידיו.

המשיבה בתורה התנגדה לבקשה, הכל כפי העולה מתגובתה המפורטת אותה היא תמכה בפסיקה רלוונטית. לדידה של המאשימה, אין ברישום הפלילי של העדים כל רלוונטיות לבירור האשמה במקרה דנן והתנגדה היא בתוקף לחשיפת החומר.

המסגרת הנורמטיבית לסוגיה שבפנינו היא סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי. הרבה דיו נשפך בסוגיה זו והצדדים ציטטו את הפסיקה הרלבנטית ואיני רואה צורך לחזור על כך. המבחן העיקרי הוא מבחן הרלבנטיות של החומר לאישום , כאשר הפסיקה בענין זה נקטה בגישה ליברלית ומרחיבה כך שזה כולל גם ראיות השייכות לפריפריה של האישום.

במקרה דנן, הבקשה מתייחסת לרישום פלילי של עד תביעה. במסגרת בש"פ 4481/00 יחזקאלי נ' מדינת ישראל, פ"ד נד (5) 245 ויותר מאוחר בבש"פ 5881/06 בינזרי נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 07.02.07), הותוו הכללים והקריטריונים אותם יש לבחון בבואנו להכריע בסוגיה זו.

בהתאם להלכה הפסוקה, על בית המשפט לבחון, בין היתר, את הקשר בין מהימנות העד לבין טיב הרישום וסוג העבירות בגיליונו של אותו עד; חלוף הזמן מן ההרשעה; הקשר בין האישום לגביו העד מעיד לבין הרשעותיו הקודמות; הפוטנציאל הראייתי הגלום בעדותו של העד וכן, מידת מעורבותו של העד בארוע נשוא האישום.

טרם מתן החלטה בבקשה זו, ביקשתי כי החומר המבוקש יוצג לעיוני; וכך היה. לאחר עיון במסמכים המבוקשים ולאחר בחינתם בהתאם למתווה והקריטריונים כפי שאלה נקבעו בהלכה הפסוקה, ולאחר שעיינתי בכתב האישום ובחנתי את הרלבנטיות של החומר לאירוע נשוא ההליך הפלילי, אני קובע כך:

ביחס למידע המבוקש אודות עד תביעה מס' 1, הבקשה נדחית שכן לא מצאתי כל רלבנטיות בין החומר המבוקש לבין האירוע נשוא ההליך הפלילי.

ביחס לעד תביעה מס' 4, כן מצאתי לנכון להיעתר לבקשה ולהורות על העברת הרישום הפלילי ביחס לעד זה לידי המבקש; זאת בהסתמך על המבחנים אותם מניתי לעיל. גם שאלת חלוף הזמן מן ההרשעה; הקשר בין האישום לגביו העד מעיד לבין הרשעותיו הקודמות שכן מסתבר, כי מדובר באותה מסכת עובדתית; הפוטנציאל הראייתי הגלום בעדותו של העד וכן, מידת מעורבותו של העד בארוע נשוא האישום שכן, הוא המתלוננן העיקרי ויש בעדותו ומהימנותו כדי להשליך על מהלך ניהול התיק.

לעניין הבקשה לקבלת רשימת חומר החקירה, לא מצאתי מקום להתייחס לבקשה ברכיבה זה שכן, וכפי המצוין בתגובת המאשימה, הרשימה הועברה לידי ב"כ הנאשם ואף צורפה לתגובת המאשימה כפי שזו הוגשה לתיק בית המשפט. על כן, הבקשה בעניין זה מתייתרת ולא מצאתי מקום להתייחס אליה.

המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.

ניתנה היום, י"ז סיון תשע"ג, 26 מאי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>