תא"ק 9104-08-14 מידרוג בע"מ נ' קבוצת מזרחי ובניו השקעות בע"מ

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
9104-08-14
8.2.2015
בפני השופט:
עמית יריב

- נגד -
מבקשת:
קבוצת מזרחי ובניו השקעות בע"מ
משיבה:
מידרוג בע"מ
החלטה
 

 

  1. לפניי בקשת רשות להתגונן שהגישה המבקשת, היא הנתבעת בתיק העיקרי, קבוצת מזרחי ובניו השקעות בע"מ (להלן: "מזרחי").

  2. על פי כתב התביעה, התקשרה מזרחי עם המשיבה, מדרוג בע"מ (להלן: "מדרוג") לשם עריכת דירוג אג"ח להנפקה שתכננה המבקשת לקיים, אולם לאחר שהחלה מדרוג בעבודת ניתוח הנתונים, ביטלה מזרחי את ההתקשרות, וסירבה לשלם את התשלום שהתחייבה לשלם.

  3. לאחר שעיינתי בבקשת הרשות להתגונן ושמעתי את עדותו של מר רוני מזרחי, מנכ"ל משותף במזרחי, אני סבור כי יש ליתן רשות להתגונן, אולם בכפוף להפקדה בסכום משמעותי ביותר.

  4. הטענה היסודית שבבקשת הרשות להתגונן היא, כי מדרוג התחייבה, עוד בטרם החלה ההתקשרות, לדרג את האג"ח בדירוג BBB או קרוב אליו, וכי ההתקשרות הייתה מותנית בדירוג כאמור. טענה זו היא מוקשית במהותה, שכן תפקידו של הדירוג – לספק למשקיעים פוטנציאליים הערכה עצמאית ואובייקטיבית ככל הניתן של הסיכוי והסיכון ברכישת האג"ח, ויצירת קישור בוטה כל כך בין עצם הזמנת עבודת הדירוג והתשלום עליו ובין תוצאת מלאכת הדירוג מנוגדת לרציונל העומד מאחורי הדירוג, ועל כן נראה כי גם שיקולים של מדיניות שיפוטית ראויה מטים את הכף נגד קבלתה של טענה מעין זו.

  5. זאת ועוד. טענתה של מזרחי היא, כי קיבלה התחייבות מאת מדרוג לדירוג מסוים. אלא שגם לטענת מזרחי עצמה, "התחייבות" זו נשמעה מפי היועץ להנפקה, שמזרחי היא ששכרה את שירותיו, ולא מצד גורם רשמי כלשהו במדרוג – כך שניתן לתמוה, כיצד מתכננת מזרחי להוכיח, באמצעות התחייבות של צד שלישי, הקשור למזרחי עצמה, התחייבות של מדרוג.

    גם לשון הסכם ההתקשרות שעליו חתמה מזרחי אינה עולה בקנה אחד עם טענתה זו, שכן בהסכם, אשר נחתם שבועות אחדים לאחר ההתחייבות הנטענת, נכתב מפורשות כי קביעת הדירוג נתונה לשיקול דעתה הבלעדי.

  6. מכל הטעמים האלה נראה, כי סיכויי ההגנה – קלושים. עם זאת, ההלכה הפסוקה מלמדת, כי בשלב זה של ההליך, אין בית המשפט נדרש לבחון כיצד מתכנן בעל דין להוכיח את טענותיו, אלא רק האם ניתן לשלול את האפשרות כי תקום לו הגנה, מקום שבו העלה טענת הגנה אפשרית. אני סבור כי אף שטענת ההגנה שהועלתה היא דחוקה וחלשה, קיים סיכוי (גם אם לא גבוה) כי תקום הגנה.

  7. על כן, אין מנוס מליתן רשות להתגונן.

  8. עם זאת, לנוכח הערכתי את סיכויי ההגנה הנמוכים, ומכוח סמכותי לפי תקנה 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, אני מורה כי קבלת בקשת הרשות להתגונן תותנה בהפקדת סך של 80,000 ₪ בקופת בית המשפט. ההפקדה תיעשה במזומן או בערבות בנקאית עצמאית, צמודת מדד, ללא הגבלת תאריך, בנוסח המקובל במזכירות בית המשפט.

    הסכום יופקד בקופת בית המשפט עד יום 8.3.2015, ועם הפקדתו – תוגש הודעה על כך לתיק, שאז תינתן החלטה משלימה בדבר המשך ניהול ההליכים. לא יופקד הסכום או לא תוגש הודעה במועד – תידחה בקשת הרשות להתגונן ויינתן פסק דין נגד המבקשת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>