תא"ק 58770-03-14 מדינת ישראל נ' שדה אליעזר
|
ת"א, תא"ק בית משפט השלום נצרת |
58770-03-14, 6184-06
5.3.2015 |
|
בפני השופט: ערפאת טאהא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע / הנתבע שכנגד: מדינת ישראל - מנהל מקרקעי ישראל עו"ד ארדמן |
הנתבע / התובע שכנגד: שדה אליעזר – מושב עובדים של העובד הציוני להתיישנות חקלאית שיתופית בע"מ עו"ד רוגין עו"ד מרום |
| פסק דין | |
לפני שתי תביעות, שהדיון בהן אוחד, לתשלום דמי חכירה שנתיים, שהנתבעת התחייבה לשלם לתובעת בהתאם להסכמים שנכרתו בין הצדדים.
ההליכים עד היום
-
התביעה בת"א 6184/06 הוגשה ביום 5.11.06 לתשלום סכום של 686,637 ₪, בגין חוב שנצבר לחובת הנתבעת, על פי הנטען, עקב אי תשלום דמי חכירה שנתיים עבור מקרקעין שהנתבעת שכרה מאת התובעת. תביעה זו הוגבלה לחוב שנצבר במשך שבע השנים האחרונות שקדמו להגשת התביעה, דהיינו בתקופה שבין 1.9.99 ועד 31.8.06, וזאת מחמת התיישנות התביעה בגין התקופה הקודמת.
-
הנתבעת הגישה כתב הגנה בו היא העלתה טענות רבות המחייבות, לשיטתה, דחיית התביעה. היא אף הגישה נגד המדינה כתב תביעה שכנגד על סך 1,500,000 ₪ בגין תשלום דמי חכירה שנתיים ביתר. הטענות בכתב התביעה שכנגד, המבססות לשיטת הנתבעת עילת תביעה נגד המדינה, זהות באופיין ובמהותן לטענות שהעלתה הנתבעת בכתב ההגנה.
-
במסגרת ניהול ההליכים בתביעה ובתביעה שכנגד כמפורט לעיל התקיימו מספר קדמי משפט בפני כב' השופט אשר קולה שמונה לבית המשפט המחוזי ולאחר מכן בפני כב' השופט אבראהים בולוס, שעבר לבית משפט השלום בעכו. במסגרת הליכים אלה השלימו הצדדים את ההליכים המקדמיים ואף הגישו תצהירי עדות ראשית.
-
בשלב מאוחר יותר, בשנת 2010, הגישה הנתבעת בקשה להתליית ההליכים בתיק זה בטענה, כי מתנהלים הליכים מקבילים בין המדינה לבין תושבים אחרים שהמחלוקות בהם דומות או זהות למחלוקות בתיק זה. למרות התנגדות המדינה קבע השופט בולוס בהחלטה מיום 21.6.10, כי קיימות שאלות של עובדה ומשפט המשותפות להליך דנן ולהליכים בתיקים האחרים ולפיכך הורה על התליית ההליכים בתיק זה, עד סיום ההליכים בתיקים המקבילים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|