- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ק 56673-03-15 א. מדז'ר הנדסה בע"מ נ' מועצה מקומית באר יעקב
|
תא"ק בית המשפט המחוזי |
56673-03-15
26.6.2015 |
|
בפני השופטת: ריקי שמולביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: מועצה מקומית באר יעקב |
משיבה: א. מדז'ר הנדסה בע"מ |
| החלטה | |
|
(בקשה למחיקה על הסף למחיקת כותרת ולמתן רשות להתגונן) |
-
לפני בקשה למחיקה על הסף למחיקת כותרת ולמתן רשות להתגונן במסגרת תביעה שהגישה א. מדז'ר הנדסה בע"מ ("החברה הקבלנית") כנגד המועצה המקומית באר יעקב ("המועצה המקומית") על סך כ- 2,626,000 (2,188,493 בצירוף מע"מ והפרשי הצמדה וריבית) בגין עבודות שבוצעו ברחוב החצב בבאר יעקב.
-
יצוין, כי קודם להליך זה התנהל בין הצדדים הליך בסדר דין רגיל שבמסגרתו הגיעו להסכם פשרה שלא קוים ובעקבות זאת הוגשה תביעה זו.
טענות הצדדים
המועצה המקומית
-
לטענת המועצה המקומית יש לדחות התביעה על הסף מחמת העדר יריבות. החברה למשק וכלכלה של השלטון המקומי היא האמונה על ניהול הפרויקט ואישור חשבונות הקבלן והיא בעל הדין הנכונה בתביעה זו.
-
התביעה אינה עומדת בתנאי התקנות להגשת תביעה בסדר דין מקוצר, כתב התביעה אינו מוכתר בכותרת "סדר דין מקוצר" (הדברים נכתבו בכתב רגיל בשולי העמוד), ולא הומצאה עם כתב התביעה הזמנה לדין ערוכה לפי טופס 17.
-
התביעה אינה על סכום קצוב. מדובר בתביעה לפיצויים בגין ניהול מתמשך, פיצויים שאינם על סכום קצוב. לא בכדי בעבר הוגשה בגין אותה עילה תביעה בסדר דין רגיל (התביעה שבה הגיעו הצדדים להסכם פשרה).
-
הפיצוי הנדרש בתביעה חורג מהמסגרת התקציבית שאושרה לפרויקט. לכן, החשבון הסופי בגין העבודות לא אושר. יש לשלם החשבון רק לאחר אישורו.
-
עוד טענה המועצה המקומית כי שולמו לתובעת כספים ביתר, החברה הקבלנית טרם השלימה מלוא העבודות, בעבודה שבוצעה התגלו ליקויים. גם אם נגרמו עיכובים בפרויקט הדבר לא גרם לחברה הקבלנית נזקים כלשהם מאחר שממילא היא מבצעת עבודות באתרים סמוכים. המועצה המקומית טענה טענות הגנה נוספות המפורטות בבקשתה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
