תא"ק 52534-11-12 בנק הפועלים בע"מ נ' כ.ס.ת.ר.ה בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום חדרה |
52534-11-12
25.12.2014 |
|
בפני הרשם: שמעון רומי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע/משיב: בנק הפועלים בע"מ |
נתבעים/מבקשים: 1. כ.ס.ת.ר.ה בע"מ 2. יוסף סורוזין |
| החלטה | |
ביום 10/09/2013 ניתנה על ידי החלטה, הדוחה את בקשת הנתבעים, למתן הרשות להתגונן. בהמשכה, ניתן פס"ד, אף זאת במועד הנ"ל.
המבקשים הגישו ערעור, בביהמ"ש המחוזי בחיפה, בתיק ע"א 47420-10-13.
ביום 16/11/2014 ניתן פס"ד בערעור הנ"ל ובו נקבע בין היתר: "התיק יוחזר בפני כבוד הרשם על מנת שייתן החלטה מנומקת בבקשה לרשות להגן, וזאת לפי שיקול דעתו, ולאחר שידון בטענותיהם של הצדדים". (עמוד 5 שורות 9-11).
במצוות ביהמ"ש נתונה להלן החלטתי בהתאם לפסה"ד הנ"ל:
המשיב הגיש כנגד המבקשים תביעה בסדר דין מקוצר בת 523,447₪.
כתב התביעה מציין, כי לבקשת המבקשת נפתח לה חשבון עו"ש אצל המשיב ובמסגרת ההתקשרות האמורה ניתנה למבקשת הלוואה בת 600,000 ₪, כמפורט בכתב התביעה.
המבקש, ערב בערבות מתמדת, בלתי מוגבלת בסכום, לחובות/התחייבויות המבקשת, כמפורט בנספח 5 של כתב התביעה.
יתרת החובה בחשבון העו"ש, וחלקה הבלתי נפרע של ההלוואה האמורה (הועמדה לפירעון מיידי), מרכיבים יחדיו את סכום התביעה.
בקשת המבקשים מיום 16/1/2013 (26 עמודים) נסמכת בתצהיר המבקש בו מוצהר הרקע לכניסת המבקש לשותפות עם אחר ("הרשקוביץ"), על הזרמת 250,000 ₪ ע"י המבקש לחשבון המבקשת בתיאום עם מנהלת סניף המשיב וכן מצהיר המבקש (בסעיף 9), כי הבהיר למנהלת הסניף "...כי אין לבצע משיכות, שלא בהסכמתי".
עפ"י המוצהר אמרה מנהלת הסניף למבקש, כי תפעל על פי ההסכמות שבין המבקש לבין הרשקוביץ, מעת הפקדת הכספים וכי למן אותה עת ואילך, משיכות מן החשבון תתבצענה רק אם הן נושאות שתי חתימות של המבקש ושל הרשקוביץ.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|