חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 51245-09-14 בנק הפועלים בע"מ נ' אי.אס.פי. פורס בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום נתניה
51245-09-14
21.12.2015
בפני הרשמת:
מרי יפעתי

- נגד -
מבקש / נתבע :
שלמה פרנקו
משיב / תובע :
בנק הפועלים בע"מ
החלטה

לאחר שעיינתי בבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין, בתגובה ובתשובה לה, החלטתי לדחות הבקשה.

מעבר לכך כי המבקש לא תמך בקשתו בתצהיר, הרי שעיון בבקשה מעלה כי ממילא אין הבקשה עומדת בתנאים לצורך עיכוב ביצוע פסק דין כספי.

המבקש הגיש בקשת רשות להתגונן כנגד תביעה כספית, על סך של כ- 87,000 ש"ח, שהגיש התובע בסדר דין מקוצר. בקשת הרשות להתגונן הוגשה ללא תצהיר התומך בבקשה. על אף כי בקשת רשות להתגונן אשר אינה נתמכת בתצהיר אינה מהווה בקשת רשות להתגונן כלל, ועל אף בקשת ב"כ התובע בדיון בפני ליתן פסק דין כנגד המבקש, החלטתי ביום 3.5.15 ליתן למבקש אפשרות לתקן את מחדלו ולהגיש תצהיר תמיכה בבקשה.

לאחר מספר החלטות שניתנו בתיק זה, ובין היתר החלטה המורה למבקש להגיש תצהיר ולהעלות במסגרתו טענות, ככל וישנן, ביחס למסמכים הדרושים לו, לא הוגש תצהיר על ידי המבקש.

ביום 25.9.15 ניתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד המבקש וביום 13.10.15 נחתמה הפסיקתא.

הנתבע מבקש להשיג על פסק הדין בדרך של הגשת ערעור ( ולא בדרך של בקשה לביטול החלטה – ראה לעניין זה החלטתי מיום 22.11) ומבקש עיכוב ביצוע פסק הדין עד להכרעה בערעור.

דין הבקשה להידחות.

מעבר לכך כי הבקשה כלל לא נתמכה בתצהיר המבקש הרי שאף עיון בה לגופה מעלה כי היא אינה עומדת בתנאים הנדרשים לצורך עיכובו של פסק דין כספי.

ככלל, אין מקום לעכב ביצועו של פסק דין כספי בהגשת ערעור, היא כשלעצמה, אינה מונעת בעד הזוכה מלממש את פסק הדין. הנטל להצדיק את עיכוב הביצוע מוטל על מי שמבקש למנוע בעד הזוכה מלפעול על פי פסק הדין.

על מבקש עיכוב ביצוע של פסק דין כספי להוכיח שני תנאים; כי סיכויי הערעור טובים וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו. על המבקש להראות שאם יזכה בערעור לא ניתן יהא להשיב את המצב לקדמותו, קרי הוא לא יוכל לגבות בחזרה מן התובע את כספו.

ככלל, מצבו הכלכלי של מבקש עיכוב הביצוע אין בו כדי להטות את מאזן הנוחות לטובתו אלא במקרים חריגים בהם יראה המבקש כי ביצוע פסק הדין כנגדו יכול לפגוע במצבו הכלכלי באופן אנוש עד אף אם יתקבל הערעור לא ניתן יהא להשיב עוד את המצב לקדמותו.

מבלי להידרש לסיכויי הערעור, הרי שאיני סבורה כי המבקש הרים הנטל להוכיח כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו. ברי כי כאשר מדובר בתובע אשר הינו מוסד בנקאי לא מתקיים החשש כי המבקש, באם יזכה בערעור לא יוכל לגבות מהתובע בחזרה את כספו. ודוק, זכיית המבקש בערעור לא תוביל לביטול התביעה כי אם לביטול פסק הדין בלבד. קרי, על המבקש יהא אף לזכות בתביעה שהגיש כנגדו הבנק התובע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>