תא"ק 4710-07 בנק לאומי נצרת עילית 10972 נ' אוקינוס טורס בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום חיפה
4710-07
28.12.2014
בפני הרשמת:
הבכירה גילה ספרא - ברנע

- נגד -
המבקש/הנתבע:
וליד שאני
עו"ד היתם שדאפנה
המשיב/התובע:
בנק לאומי נצרת עילית
עו"ד דורון זר
החלטה
 

 

בעניין: בקשה לביטול פסק דין ובקשה להארכת מועד

 

לפניי בקשה להארכת מועד ובקשה לביטול פסק דין, שניתן בהעדר הגנה ביום 3/9/07.

 

פסק הדין נגד הנתבע, המבקש, יחד ולחוד עם ארבעה נתבעים נוספים, ניתן על סמך אישור מסירה מיום 8/3/07 חתום לכאורה ע"י הנתבע עצמו.

 

המבקש עותר לביטול פסק הדין מחובת הצדק, בטענה לפיה כתב התביעה ופסק הדין לא הומצאו לידיו. המבקש טוען כי חתימתו על אישור המסירה מזוייפת ומפנה לכך שהנתבעים האחרים סירבו לחתום על אישורי המסירה וכי תצהיר המוסר נחתם חצי שנה לאחר המסירה.

 

לגוף התביעה, המבוססת על כתב ערבות מתמדת לחובות אוקיאנוס טורס בע"מ, טוען המבקש כי חתימתו על כתב הערבות זוייפה, וכי אין לו קשר לחובות הנתבעים האחרים ולחברה הנתבעת מס' 1, בה לא היה לו תפקיד. המבקש מפרט כי החברה הוקמה ע"י הנתבע מס' 5, מר שאני מוחמד, ולאחר מכן הועברו המניות לנתבעים מס' 2 ו-3, והכל בידיעת המשיב. המבקש מציין עוד כי אין היגיון בהחתמת ערב שאינו בעל זכויות או בעל תפקיד בחברה.

 

לעניין מועד הגשת הבקשה (10/12/14) טוען המבקש כי לא קיבל גם אזהרה בתיק ההוצל"פ, אלא נודע לו על ההליך לראשונה ביום 8/11/14 עת קיבל תביעה לפירוק שיתוף, שהגיש המשיב. המבקש טוען כי התביעה ולאחריה הידיעה על פסק הדין נפלה עליו "כרעם ביום בהיר" והאיחור הקטן בהגשת הבקשה נבע מהצורך לאתר עו"ד שייצגו בהליכים, וקושי כלכלי לממן ייצוג משפטי.

 

המבקש מוסיף טענת חוסר סמכות מקומית, אך המועד לדון בה יהיה רק לאחר מתן ההחלטה בבקשות שבנדון, ככל שיתקבלו.

 

המשיב הגיש תגובה ובה ביקש לדחות את הבקשה. לתגובה צורף אישור המסירה של כתב התביעה (נספח 1 לתגובה), ואישור מסירה של האזהרה בתיק ההוצל"פ 13-08749-07-5 מיום 6/1/08, לפיו המבקש "סירב לחתום", לאחר שלפני כן הוחזר אישור המסירה ע"י הדואר ביום 8/12/07 לפיו "לא נדרש" (נספח 2 לתגובה).

 

המשיב הודף את טענות המבקש לפיהן לא קיבל ידיעה על ההליך לפני יום 8/11/14, ומציין כי ביום 12/5/08 בוצע בביתו עיקול והוצאה של מטלטלין (נספח 3 לתגובה). עיון בדו"ח ביצוע עיקול מלמד כי המעקלים פגשו באחיו של המבקש, שלא צויין שמו, והלה ציין בפני המעקלים כי הוא מודע לחוב אך למבקש חובות רבים. לא הוצא דבר מהטעם ש"הפריטים בבית לא ברי עיקול". ביום 29/6/08 התייצב המבקש בפני ראש ההוצל"פ בצו הבאה והוצא נגדו צו מאסר אם לא ישלם 300 ₪ (פרוטוקול בנוכחות המבקש, נספח 4-א לתגובה). המבקש שילם את הסכום ביום 4/7/08 (דף חשבון בתיק הוצל"פ, נספח 4-ב לתגובה). ביום 20/5/09 שוב הובא המבקש בצו הבאה (פרוטוקול בנוכחות המבקש, נספח 5-א לתגובה) בפרוטוקול טען המבקש כי לא קיבל את ההזמנה וכי הוא בפשיטת רגל, וחוייב בתשלום 250 ₪ אחרת יוצא נגדו צו מאסר. המבקש שילם את הסכום ביום 22/5/09 (דף חשבון בתיק הוצל"פ, נספח 5-ב לתגובה). עוד מצרף המשיב מסמכים המעידים כי המבקש עתר ביום 20/1/13 לאיחוד תיקיו והכרזתו כחייב מוגבל באמצעים בגין 26 תיקים בסכום חוב של כ-168 מיליון ₪ (החלטת כב' רשמת ההוצל"פ מיום 5/2/13, נספח 6-א לתגובה). המבקש שילם כמה תשלומים, שחולקו בין התיקים המאוחדים, אז חדל והתיק פוזר (דף חשבון בתיק הוצל"פ מיום 15/7/12 עד 6/2/14, נספח 6-ב לתגובה). מכאן טוען הבמשיב כי המבקש היה מודע לתיק במספר הזדמנויות שונות מאז הגשת התביעה ועד קבלת התביעה לפירוק שיתוף, לא עשה דבר ועל כן אין להאריך לו את המועד עקב השיהוי המשמעותי ממועד הידיעה המוכחת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>