תא"ק 3708-03-14
|
תא"ק בית משפט השלום ירושלים |
3708-03-14
8.6.2015 |
|
בפני השופטת: מרים ליפשיץ-פריבס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. מאגד אעמס 2. מאהר אעמס 3. עיסה דוויאת |
משיב: מג'לס אלאסכאן |
| החלטה | |
|
בפני בקשה למתן רשות להגן מפני תביעה להחזר חוב בגין הלוואה שנתן המשיב למבקש 1 שהוגשה בהתבסס על הסכם הלוואה עליו חתם המבקש 1 וחתמו עליו כערבים, המבקשים 2 ו-3.
מעיון בתצהירו של המבקש 1 עולה כי אינו מכחיש קיומו של חוב בגין ההלוואה מהמועד בו חדל לשלם למשיבה את החזרי ההלוואה אך הוא טוען כי החל בתשלומים בסך של 400$ לחודש לצד ג', שולחיה לכאורה של המשיב ברמאללה. כך נהג המבקש 1 לפי גרסתו לאחר שבמועד כלשהו , שאינו זכור לו, פורסמה מודעה לפיה יש לפרוע את ההלוואה במשרדיה של המשיבה ברמאללה וכי חל איסור חמור להשיב את ההלוואה למשיב. בנסבות אלו טוען המבקש 1 כי נפל קורבן למעשה רמאות של המשיב שהסתכסך עם שולחיו ברמאללה.
רשות להגן תינתן היכן שעשויה לעמוד לנתבע הגנה ולו גם דחוקה ואין להידרש בשלב זה למהימנות הגרסה של המבקש (א' גורן, סוגיות בסדר הדין האזרחי , עמ' 209-311 ובספרו של ד' בר אופיר, סדר הדין המקוצר בהלכה הפסוקה, עמ' 123).
הגנתם של המבקשים, הלווה והערבים, דחוקה שכן הם חתמו לכאורה על הסכם הלוואה עם המשיב והמבקש 1 אף פרע חלק מהחוב בסך של 19,109 $ (סעיף 11 לכתב התביעה) בתשלומיו למשיב לאור ההתקשרות בהסכם ההלוואה עימו. כך גם, גרסתם של המבקשים כללית ולא מפורטת דיה ואף לא נתמכת במסמכים על הודעת האזהרה לכאורה ועל מועדה כמו גם היעדר מסמכים על תשלומיו לצד ג' , בתמיכה לתצהירו.
בנסיבות אלו , על מנת שיינתן למבקשים יומם בבית המפט להוכיח את הגנתם אף שהיא הגנה קלושה לכאורה , אני נעתרת לבקשה . בה בעת, מכוח סמכותי לפי סעיף 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (ראו גם ע"א 680/89 בן אבו נ' בנק המזרחי, פ"ד מה (3)757,761) אני קובעת כחי תנאי למתן הרשות להתגונן הוא בהפקדה בסך של 50,000 ₪ בקופת בית המשפט.
הסכום יופקד תוך 30 יום מהיום וככל שהמבקשים לא ידאגו לכך, תידחה הבקשה.
הוצאות הבקשה יילקחו בחשבון בפסק הדין לפי התוצאות.
תצהירם של המבקשים ישמש ככתב הגנה.
התיק יועבר ליחידת מהו"ת לקביעת ישיבת מהו"ת בכפוף לביצוע ההפקדה כאמור.
עותק יישלח לצדדים.
ניתנה היום, כ"א סיוון תשע"ה, 08 יוני 2015, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|