תא"ק 3607-10-14 מ. א. לב השרון נ' אחיה

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום נתניה
3607-10-14
21.10.2015
בפני הרשמת הבכירה:
יפעת ביטון אונגר

- נגד -
התובעת (המשיבה):
מועצה אזורית לב השרון
הנתבע (המבקש) :
חביב אחיחי
החלטה
 

 

בפני בקשתו של הנתבע לבטל את פסק הדין, שניתן נגדו בהעדר הגנה ביום 13.7.15. לחילופין, מבוקש להורות על תיקון חישובי התובעת.

 

הנתבע אינו מתכחש לקבלת התביעה ביום 17.5.15, תביעה שהוגשה נגדו בגין מסים והיטלים שונים, ואינו נותן כל הסבר בבקשתו מדוע לא הגיש בקשת רשות להגן במועד. לפי ההלכה הפסוקה, אין להתעלם מן החובה ליתן הסבר למחדל. די באי מתן הסבר, והתעלמות מהמחדל, כדי להביא לדחיית הבקשה.

 

מאידך, טוען ב"כ המלומד, כי בטרם הומצאה התביעה לידי הנתבע, מסרה לו התובעת אישור על הקפאת הליכי אכיפה מנהליים. כמו כן, הוא טוען, כי החוב נשוא התביעה אינו נכון, משום שהנתבע השכיר את הנכס נושא החוב לאדם אחר משך 10 שנים, והחוב אינו חובו של הנתבע. מוסיף הוא וטוען, כי רק מחמת שהתובעת לא השיגה את גביית החוב מהשוכר, הגישה תביעה נגד הנתבע. לבסוף נטען: "כל בקשתו של הנתבע ביקש לשלם את חובו לאחר בירור חובו לתובעת". באותה נשימה נטען כי מלוא החוב סולק.

 

התובעת מתנגדת לבקשה. לשיטתה, התביעה הומצאה כדין לנתבע והוא לא הגיש בקשת רשות להגן ללא כל סיבה, הגם שהיה מיוצג אותה עת, לפי טענתו.

 

נטען, כי האישור בדבר הקפאת הליכי הגבייה המנהליים ניתן לנתבע, לבקשתו, לאחר הגשתה של התביעה (כעולה מהאישור המצורף לבקשה) ומחמת מצבו הכלכלי של הנתבע, גרידא.

 

כן נטען, כי לאחר המצאת התביעה, התייצב צד ג', שרכש את הנכס מהנתבע, ושילם את החלק הארי של החוב. לאחר מכן, הנתבע עצמו התייצב במשרד ב"כ התובעת וביקש לשלם את יתרת החוב. אכן, נערך ונחתם הסדר פשרה, לאחר בירור יתרת החוב בספרי התובעת. ב"כ התובעת המלומד טען בתגובתו: "בנסיבות אלו הוכנה, לבקשת המבקש הודעה על הסדר ומתן תוקף של פס"ד לבית המשפט הנכבד, שמטרתה לתקן את האמור בפסיקתא שהוגשה לבית המשפט הנכבד, בטרם פנייתו של המבקש".

 

אין חולק כי החיוב הגלום בהסדר הפשרה נפרע. טוען כיום הנתבע, באמצעות בא-כוחו, שכל הסדר וכל תשלום בוצעו תחת מחאה. העיון בהודעה על הסדר (נספח ב1 לתגובה) מגלה כי אין בו אמירה המסייגת את הסכמת הנתבע לאמור בו.

 

בחנתי את טענותיהם של הצדדים. דומני, כי ניתן היה לפתור המחלוקת בקלות, בהבנה בכתב לפיה, בנסיבות חתימת הסדר הפשרה ולאור תוכנו, נוכח התשלומים שבוצעו, לפני שניתן פסק הדין (בידי צד ג' ובידי הנתבע), יראה החיוב הפסוק כמסולק.

 

מאחר והצדדים לא הגיעו להבנות, אין מנוס מלדון בבקשה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>