חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 28290-03-16 היים נ' גדסי ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום פתח תקווה
28290-03-16
19.11.2017
בפני השופטת:
עדנה יוסף-קוזין

- נגד -
תובע:
אפרים היים
נתבעות:
1. עפרה קרן גדסי
2. ברכה גדסי
3. אורנה שנפ

עו"ד הנתבעות – רמי צוברי
פסק דין

1.לפני בקשת הנתבעות לדחיית התביעה על הסף מחמת מעשה בית דין.

א. רקע עובדתי והליכים

2.התובע הוא בעל זכויות החכירה בדירה בת 3 חדרים המצויה ברחוב המפלס 12 כפר סבא. (להלן: "המושכר").

3.נתבעת 1 שכרה את המושכר מהתובע במשך מספר שנים. תקופת הסכם השכירות האחרון אשר נעשה בין הצדדים הייתה מיום 04.08.13 עד 03.08.14.

4.נתבעות 2 ו-3 ערבו לחיוביה של נתבעת 1 לפי הסכם השכירות.

5.החל מיום 16.12.13 החלו מבוצעות במושכר עבודות תיקוני אינסטלציה. בשל הישנות התקלות במערכת האינסטלציה, אופי עבודות התיקונים והתמשכותם, נתבעת 1 הודיעה לתובע על ביטול הסכם השכירות ופינוי המושכר על ידה ביום 28.02.14. נתבעת 1 טענה כי התובע הפר את הסכם השכירות בכך שלא טיפל במושכר כנדרש ולא אפשר לה תנאי מגורים סבירים.

6.התובע הגיש נגד הנתבעות בתביעה כאן, וכנגד נתבעות נוספות שאינן צד להליך כאן, תביעה בתא"מ 346-09-14 (להלן: "התביעה הראשונה"), אשר נדונה בפני מותב זה. בתביעה הראשונה טען התובע כי נתבעת 1 הפרה את הסכם השכירות בכך שמנעה תיקון נזקי צנרת במושכר והוא תבע לחייב את הנתבעות בתשלום דמי שכירות ותשלומים נלווים ממועד עזיבת נתבעת 1 את המושכר ועד לתום תקופת השכירות החוזית (ממרץ עד יולי 2014). עוד טען התובע בתביעה הראשונה כי נתבעת 1 לא מסרה לו את החזקה במושכר כנדרש ועל פי הסכם השכירות. בגין כך הוא תבע לחייב את הנתבעות לשלם את הפיצוי החוזי המוסכם בגין הפרת הסכם, לפי סעיף 12(א) להסכם השכירות בסך של 11,000₪, ובנוסף 320₪ בגין כל יום של איחור בפינוי המושכר וסך הכל בגין 28 ימים, 8,960₪.

7. בתביעה דכאן (להלן: "התביעה השנייה"), התובע הגיש נגד הנתבעות תביעה כספית נוספת על סך 165,178.90₪. בתביעה השנייה טען התובע כי החזקה במושכר הוחזרה לו רק ביום 06.01.16 והוא תבע לחייב את הנתבעות, בגין האיחור במסירת החזקה, בפיצוי היומי המוסכם לפי החוזה, בסך של 320₪ ליום עבור 493 ימים וסך הכל 157,760₪. בנוסף תבע לחייבן בגין התקופה מאוגוסט 2014 ועד דצמבר 2015, בתשלומי ארנונה, מים, חשמל, גז וועד בית.

8.בתביעה הראשונה ניתן פסק דין מיום 28.07.16. בכל הנוגע למסירת החזקה במושכר לתובע נקבע בפסק הדין כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>