תא"ק 23406-03-16 לב הדקל - נחלאות בע"מ נ' מסגרות ושיפוצים אשואל בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום רחובות |
23406-03-16
18.1.2017 |
|
בפני הרשם: הבכיר אייל דוד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים-הנתבעים: 1. מסגרות ושיפוצים אשואל בע"מ 2. אבינועם אשואל 3. אילן אשואל |
המשיבה-התובעת: לב הדקל - נחלאות בע"מ |
| החלטה | |
|
1.התביעה שלפני לסילוק יד במקרקעין, הוגשה בסדר דין מקוצר. המבקשים הגישו בקשה למחיקת כותרת התביעה ולחלופין למתן רשות להתגונן.
2. לאחר שהוגשה תגובת המשיבה לבקשה הנ"ל, התקיים לפני דיון במעמד הצדדים, ביום 10/11/16 במהלך הדיון, הסכים ב"כ המבקשים ,לחקירה מוגבלת של המבקש 2 בכל הקשור לבקשה למחיקת כותרת. ב"כ הצדדים הגיעו להסדר דיוני שאושר על ידי בית המשפט לפיו תינתן הכרעה בבקשה למחיקת כותרת, לאחר שהצדדים יסכמו טענותיהם בכתב לעניין מחיקת הכותרת. הצדדים הגישו סיכומים בכתב ועתה יש להכריע בבקשה למחיקת כותרת.
3.בכתב התביעה נטען כי המשיבה היא בעלת זכות החכירה בנכס המקרקעין הידוע כחלקה 191 בגוש 4271 ברחוב שבזי 68 בראש העין.(להלן: "הנכס"). ביום 30/09/13 נחתם הסכם מכר בין המשיבה למנהל מקרקעי ישראל. על המקרקעין ישנו מבנה שחלקו הופקע ומיועד להריסה לצורך בניית מבנה חדש.
4.בשנת 1991 השכירה חברת "עמידר" את המבנה למנוח מר יצחק אשואל ז"ל כנראה, בהתאם לחוק הגנת הדייר. מר אשואל נפטר בשנת 2007 ואלמנתו גב' גילה אשואל המשיכה לשלם את דמי השכירות לעמידר עד לפני מספר שנים .
5.התביעה המקורית הוגשה כנגד נתבעים נוספים, ניתנו פסקי דין לגביהם בתיק, ועתה נותרו שלושת המבקשים כנתבעים יחידים בתיק.
6. המבקשים מנמקים את בקשתם למחיקת כותרת ולחלופין מחיקת רשות להתגונן בכך שהמבקשים 2 ו3 הם בניו של המנוח יצחק אשואל ז"ל , מי שהיה בעל זכויות הדיירות המוגנת בנכס המקרקעין מושא התביעה עוד משנות ה – 90 של המאה הקודמת, עד לפטירתו בשנת 2007. עם פטירת המנוח עברו זכויותיו לרעייתו גילה אשואל שהיא אימם של המבקשים 2-3.
7. כמו כן, המבקשים 2-3 טוענים כי משמשים מאז ומתמיד "כידה הארוכה" של אימם – הדיירת הנגזרת והיא למעשה מנהלת את הנכס באמצעותם, כפי שמאפשר חוק הגנת הדייר ( נוסח משולב) שנת תשל"ב – 1972. לכן, אין לראותם כשוכרי משנה או כפולשים. בניגוד לטענת המשיבה, המבקשת 1 היא החברה שבאמצעותה מנהלים המבקשים 2ו- 3 את הנכס, עבור אימם- הדיירת הנגזרת.
8. המחלוקת בין הצדדים עניינה פרשנות תקנה 202 (3) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984 הקובעת כדלקמן:
"ואלה תביעות שהתובע יכול להגישן לפי סדר דין מקוצר:
.......
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|