חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 23383-07-14 חסן נ' סלימאן ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
23383-07-14
8.12.2014
בפני השופט:
דוד גדעוני

- נגד -
תובעים:
גודה חסן
נתבעים:
1. מוסטפה סלימאן
2. גמאל ג'אבר

החלטה
 

 

לפני בקשת רשות להתגונן.

 

  1. בתביעה טען התובע כי הנתבעים חייבים לו סך של 85,000 דולר וזאת מכח הסכם קומיבנציה שנעשה בין הצדדים (תרגום ההסכם הוגש היום לתיק בית המשפט בהתאם להחלטה מיום 26.11.14). מעיון בהסכם נראה כי הנתבעים התחייבו בגדרו לשלם לתובע סך של 115,000 דולר. בתביעה לא התייחס התובע לסכום האמור או לפער בינו לבין הסכום הנתבע. בבקשה למתן רשות להתגונן, ובתצהירים שהוגשו בתמיכה לה טענו הנתבעים כי בין הצדדים נעשו הסכמות אחרות לאחר ההסכם האמור. בהקשר זה טענו הנתבעים, בין היתר, כי הסכימו לבקשת התובע שלא למקם שנאים של חברת החשמל במיקום שהיה בקרבת המבנה שהוקצה לו, ובאופן שהעמיס על הנתבעים עלויות משמעותיות נוספות. כן טענו כי הסכימו לשימוש ייחודי של התובע בחצר מסוימת בין הבניינים, וזאת מעבר למה שהגיע לו מכח ההסכם ובאופן ששיקף ויתור כלכלי משמעותי מצד הנתבעים. בתמורה – כך טענו הנתבעים – הוסכם בין הצדדים כי התובע יוותר על התמורה הכספית נושא התביעה שאותה זכאי היה לקבל בהתאם להסכמות המקוריות. לטענת הנתבעים ההסכמות אף קיבלו ביטוי בכתב (אף שבלשב זה, כך הטענה, לא עלה בידיהם לאתר את ההסכם המאוחר).

     

  2. בטענות הנתבעים יש כדי להקים להם הגנה לכאורה מפני התביעה. כידוע, בשלב זה אין לבדוק כיצד יעלה בידי הנתבעים להוכיח את טענותיהם ואין להיכנס לבחינת מהימנות גרסת ההגנה. די בכך שהתצהיר מגלה הגנה אפשרית, ולוּ בדוחק, כדי שתינתן לנתבע רשות להתגונן.

     

  3. בנסיבות העניין, ולאור האמור בתקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ("התקנות"), מצאתי כי מוצדק ליתן רשות להתגונן על יסוד הבקשה בלבד. התצהירים שהוגשו על ידי הנתבעים ישמשו ככתבי הגנה.

     

  4. ישיבת קדם משפט תתקיים ביום 22.3.15 בשעה 11:30.

     

  5. בעלי הדין יתייצבו אישית לישיבה זו. אי התייצבות לישיבה זו, כמוה כאי התייצבות לדיון.

  6. הצדדים ישלימו הליכי גילוי מסמכים ומתן תשובות לשאלונים עד ליום 20.1.15. בקשות בעניינים אלה וכל בקשה שיש לדון בה קודם לשמיעת הראיות יוגשו עד לאותו מועד. הימנעות מעשות כן תתפרש כהודעה על השלמת ההליכים המקדמיים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>