בנק מרכנתיל דיסקונט ירכא 17602 נ' סעיד
|
תא"ק בית משפט השלום קריות |
22350-04-17
16.2.2018 |
|
בפני הרשמת הבכירה: יונת הברפלד-אברהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע-משיב: בנק מרכנתיל דיסקונט ירכא 17602 |
נתבע- מבקש: סעיד טליע |
| החלטה | |
התובע (המשיב) הגיש תביעה בסדר דין מקוצר כנגד הנתבע (המבקש), ע"ס של 111,426 ₪. הנתבע הגיש בקשת רשות להגן, הוגשה תגובה ונקבע דיון בבקשה.
עקב נסיבות אישית של ב"כ הנתבע, בוטל הדיון. ב"כ התובע הסכים לותר על חקירת הנתבע וכי תינתן החלטה בבקשה, ללא צורך בחקירתו.
יש מקום לציין כי הנתבע הגיש בקשת רשות להגן גם בתיק אחר המתנהל מול בנק אחר, בנק אוצר החייל, המיוצג גם הוא ע"י ב"כ התובע בתיק זה (תא"ק 24609-05-17). משטענות הנתבע בתיק זה דומות לטענותיו בתיק בנק אוצר החייל, ייתכן דמיון מה בין ההחלטות שיינתנו בבקשות הנתבע בשני התיקים ואף התייחסות לטענותיו הדומות בשני התיקים.
כתב התביעה:
-
התובע הגיש תביעה בסדר דין מקוצר נגד הנתבע, ע"ס של 111,426 ₪. הנתבע הינו בעל מניות של חברה בשם אלהודא לחינוך ותרבות בע"מ (להלן "החברה"), וערב לכל חובותיה. הואיל ונגד החברה ניתן צו פירוק זמני רשאי היה התובע להעמיד את ההלוואות בחשבון ואת מלוא החוב לפירעון מיידי עם מתן צו הקפאת ההליכים ומכאן תביעה זו .
בקשת הרשות להגן:
-
הנתבע טען כי כתב הערבות בטל שכן כתב הערבות שורבב לשאר מסמכי ההלוואה והוא לא ידע שהוא חותם על כתב ערבות מתמדת שאינה מוגבלת בסכום. התובע מעולם לא גילה לנתבע שהוא חותם על כתב ערבות ולא על פרטי הערבות. הנתבע הפנה לסעיפים שונים בחוק הבנקאות וכן לחוק הערבות .
-
הנתבע גם הלין על גובה החוב של חשבונה של החברה , כאשר היה על התובע לקזז מהיתרה את תוכנית החיסכון וכי עצם הוספת ריביות חריגות על יתרת ההלוואה מהווה הפרת חובות אמון של התובע כלפי החברה והנתבע.
-
הנתבע טען כי הפרת התובע את הוראות חוק הערבות וחוק הבנקאות גרמו לנתבע נזק שיש לקזזו מהחוב ואף לפטור את המבקש מערבותו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|