חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 20091-06-15 בנק הפועלים בע"מ נ' קרן זיו מסעדנות בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום טבריה
20091-06-15
3.8.2016
בפני השופטת:
ברכה לכמן

- נגד -
מבקשת:
קרן שביט וויס
משיב:
בנק הפועלים בע"מ
החלטה

1.זוהי בקשת רשות להתגונן, אשר הגישה המבקשת, כנגד תביעה כספית בסדר דין מקוצר על סך 444,373 ₪, נתמכת בתצהיר המבקשת.

2.המשיב, הגיש תביעה כספית כנגד קרן זיו מסעדנות בע"מ (להלן: "החייבת" או "החברה") וכנגד שביט רות, שביט יצחק בן גוריון והנתבעת, מכוח ערבותם כלפי המשיב בגין התחייבויות החייבת. כנגד החייבת ושני הערבים האחרים ניתן פסק דין בהעדר בקשת רשות להתגונן.

3.על פי כתב התביעה, חתמה המבקשת ביום 6/7/09, שהיא בעלת עניין בחברה, על כתב ערבות ושיפוי בלתי מוגבל בסכום, לפירעון המלא של כל הסכומים המגיעים למשיב מהחייבת.

4.המבקשת נחקרה בחקירה נגדית והצדדים סיכמו טענותיהם בכתב.

5.טענות המבקשת בסיכומים:

א.המבקשת הינה ביתו של שביט יצחק בן גוריון, בעלים ומנהל של החברה, שהיה איש אמיד ועתיר נכסים. כל פעולה שביצעה, לרבות החתימה על כתב הערבות, נעשתה לבקשת האב, בו נתנה אמון מלא.

ב.חרף עברה כ "בעלת עניין" בחברה, אין ולא הייתה למבקשת שום ידיעה ו/או שליטה על הנעשה בחברה ואף לא הייתה מורשית חתימה בחברה. פחות משנה, לאחר החתימה על כתב הערבות, במחצית 2010, העבירה המבקשת את כל מניותיה לאביה ומאז אין לה כל קשר לחברה והיא אינה בעלת מניות בחברה.

ג.המבקשת טענה כי לא הייתה מעורבת בענייני החברה מכל סוג שהוא, למעט, הגדרתה כעובדת כללית למשך חודשים ספורים.

ד.לטענת המבקשת, פקידי המשיב לא מסרו לה שום מידע, ורק ביקשו ממנה לחתום כאן וכאן והכל יהיה בסדר. המידע היחיד שנמסר לה בגין הערבות, נמסר לה על ידי אביה. ביום החתימה על הערבות לא נמסר לה שהחברה בקשיים כלכליים והיא האמינה וחשבה, שלחברה כספים רבים והיא במצב כלכלי טוב ויציב. עוד טענה, כי המשיב הפר כלפיה את חובת הגילוי המוטלת עליו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>